Spread the story

Valkosipulia (Allium sativum) käytetään laajalti aromiaineena ruoanlaitossa, mutta sitä on käytetty myös lääkkeenä muinaisen ja uuden historian ajan; se on tehty ehkäisemään ja hoitamaan monenlaisia sairauksia.

Valkosipuli kuuluu Allium-sukuun ja liittyy läheisesti sipuliin, rakkyoon (Aasiassa löydetty sipuli), kampasimpukkaan, ruohosipuliin, purjoihin ja salottisipuliin. Ihmiset ovat käyttäneet sitä tuhansia vuosia, ja sitä käytettiin muinaisessa Egyptissä sekä kulinaarisiin tarkoituksiin että sen terveys- ja terapeuttisiin hyötyihin.

Tässä artikkelissa tarkastellaan valkosipulin mahdollisia terveysvaikutuksia ja katetaan kaikki tutkimukset, jotka tukevat väitteitä.

Valkosipuli terveys – Nopeat faktat valkosipulista

  • Monissa maissa valkosipulia on käytetty lääketieteellisesti vuosisatojen ajan.
  • Valkosipulilla voi olla erilaisia terveysvaikutuksia, sekä raaka että keitetyt.
  • Sillä voi olla merkittäviä antibioottisia ominaisuuksia.

Historia

Valkosipulia on käytetty kaikkialla maailmassa tuhansia vuosia. Tietojen mukaan valkosipuli oli käytössä, kun Gizan pyramidit rakennettiin, noin 5000 vuotta sitten.

Richard S. Rivlin kirjoitti Journal of Nutrition -lehdessä, että muinainen kreikkalainen lääkäri Hippokrates (noin 460-370 eKr.), Joka tunnetaan nykyään nimellä “länsimaisen lääketieteen isä”, määräsi valkosipulia monenlaisiin sairauksiin ja sairauksiin. Hippokrates edisti valkosipulin käyttöä hengitysvaivojen, loisten, huonon ruoansulatuksen ja väsymyksen hoitoon.

Alkuperäisille antiikin Kreikan olympiaurheilijoille annettiin valkosipulia – ehkä varhaisin esimerkki urheilussa käytetyistä “suorituskykyä parantavista” aineista.

Valkosipuli terveys
” Valkosipulia (Allium sativum) käytetään laajalti aromiaineena ruoanlaitossa ”

Valkosipulia on käytetty kaikkialla maailmassa tuhansia vuosia. Tietojen mukaan valkosipuli oli olemassa, kun Gizan pyramidit rakennettiin, noin 5000 vuotta sitten.

Richard S. Rivlin kirjoitti Journal of Nutrition -lehdessä, että muinainen kreikkalainen lääkäri Hippokrates (noin 460-370 eKr.), Joka tunnetaan nykyisestä sijasta “länsimaisen lääketieteen isä”, määrä valkosipulia monenlaisiin sairauksiin ja sairauksiin. Hippokrates edisti valkosipulin käyttö hengitysvaivojen, loisten, huonon ruoansulatuksen ja väsymyksen hoitoon.

Alkuperäisille antiikin Kreikan olympiaurheilijoille annettiin valkosipulia – ehkäistä varhaisin esimerkki urheilussa käytetystä “tehokkaasta parantavista” aineista.

Muinaisesta Egyptistä valkosipuli levisi pitkälle kehittyneisiin muinaisiin sivilisaatioihin Induksen laaksossa (Pakistan ja Länsi-Intia tänään). Sieltä se matkusti Kiinaan.

Englannin kuninkaallisen kasvitieteellisen osaamiskeskuksen Kew Gardensin asiantuntijoiden mukaan muinaisen Intian ihmiset arvostivat valkosipulin terapeuttisia ominaisuuksia ja ajattelivat sen olevan myös afrodisiaakki. Ylemmät luokat välttivät valkosipulia, koska he halveksivat sen voimakasta hajua, kun taas munkit “… Lesket, nuoret ja ne, jotka olivat tehneet lupauksen tai paastosi, eivät voineet syödä valkosipulia piristävän laadunsa vuoksi”.

Lähi-idän, Itä-Aasian ja Nepalin historian aikana valkosipulia on käytetty keuhkoputkentulehduksen, verenpainetaudin (korkea verenpaine), tuberkuloosin (tuberkuloosi), maksasairauksien, punatautien, ilmavaivojen, koliikkien, suolistomatojen, reuman, diabeteksen ja kuume.

Ranskalaiset, espanjalaiset ja portugalilaiset toivat valkosipulin uuteen maailmaan.

Käyttää
Tällä hetkellä valkosipulia käytetään laajalti useisiin verenkiertoon ja sydämeen liittyviin sairauksiin, mukaan lukien ateroskleroosi (valtimoiden kovettuminen), korkea kolesteroli, sydänkohtaus, sepelvaltimotauti ja hypertensio.

Jotkut ihmiset käyttävät valkosipulia nykyään myös keuhkosyövän, eturauhassyövän, rintasyövän, mahasyövän, peräsuolen syövän ja paksusuolen syövän ehkäisyyn.

On tärkeää lisätä, että vain osa näistä käyttötavoista on tutkimuksen tukena.

Food and Chemical Toxicology -lehdessä julkaistu tutkimus varoitti, että lyhytaikainen lämmitys vähentää tuoreiden raakojen valkosipuliuutteiden tulehdusta estäviä vaikutuksia. Tämä voi olla ongelma joillekin ihmisille, jotka eivät pidä tuoreen valkosipulin mausta tai hajusta tai eivät siedä sitä.

Valkosipuli terveys – Edut


Alla on esimerkkejä joistakin tieteellisistä tutkimuksista, jotka on julkaistu vertaisarvioiduissa akateemisissa lehdissä valkosipulin terapeuttisista eduista (tai ei).

Keuhkosyövän riski


Ihmisillä, jotka söivät raakaa valkosipulia vähintään kahdesti viikossa seitsemän vuoden tutkimusjakson aikana, oli 44 prosenttia pienempi riski sairastua keuhkosyöpään Jiangsun maakunnan tautien torjunta- ja ennaltaehkäisykeskuksessa Kiinassa tehdyn tutkimuksen mukaan.

Tutkijat, jotka julkaisivat tutkimuksen Cancer Prevention Research -lehdessä, tekivät kasvokkain haastatteluja 1424 keuhkosyöpäpotilaan ja 4543 terveellisen henkilön kanssa. Heiltä kysyttiin heidän ruokavaliostaan ja elämäntavoistaan, mukaan lukien tupakoinnin kysymykset ja kuinka usein he söivät valkosipulia.

Tutkimuksen kirjoittajat kirjoittivat: “Raa’an valkosipulin saannin ja keuhkosyövän välillä on havaittu suojaava yhteys annos-vastemallilla, mikä viittaa siihen, että valkosipuli voi mahdollisesti toimia kemoterapia-aineena keuhkosyöpään.”

Aivosyöpä


Valkosipulissa löydetyt orgaaniset rikkiyhdisteet on todettu tehokkaiksi tuhoamaan glioblastoomien soluja, eräänlainen tappava aivokasvain.

Etelä-Carolinan lääketieteellisen yliopiston tutkijat raportoivat Cancer-lehdessä, että kolme valkosipulin puhdasta orgaanista rikkiyhdistettä – DAS, DADS ja DATS – “osoittivat tehokkuutta aivosyöpäsolujen hävittämisessä, mutta DATS osoittautui tehokkaimmaksi”.

Kirjoittaja, tohtori Ray Swapan, sanoi: “Tämä tutkimus tuo esiin kasviperäisten yhdisteiden suuren lupauksen luonnollisena lääkkeenä ihmisen aivokasvainsolujen pahanlaatuisen kasvun hallitsemiseksi. Lisätutkimuksia tarvitaan aivokasvainten eläinmalleissa ennen tämän terapeuttisen strategian soveltamista aivokasvainpotilaille. “

Lonkan nivelrikko


Naisilla, joiden ruokavaliossa oli runsaasti alliumvihanneksia, oli alhaisempi nivelrikko, kertoi King’s College Londonin ja Itä-Anglian yliopiston tiimi Englannissa, raportoi BMC Musculoskeletal Disorders -lehdessä. Esimerkkejä allium-vihanneksista ovat valkosipuli, purjo, salottisipuli, sipuli ja rakkyo.

Tutkimuksen kirjoittajat sanoivat, että havainnot eivät vain korostaneet ruokavalion mahdollista vaikutusta nivelrikon tuloksiin, mutta osoittivat myös mahdollisuuden käyttää valkosipulissa olevia yhdisteitä sairauden hoitojen kehittämiseen.

Pitkäaikaisessa tutkimuksessa, johon osallistui yli 1000 terveellistä naaraspuolista kaksosetta, havaittiin, että niillä, joiden ruokailutottumuksiin sisältyi runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, “etenkin alliumeilla, kuten valkosipulilla”, oli vähemmän merkkejä varhaisesta nivelrikon lonkkanivelestä.

Mahdollisesti voimakas antibiootti


Valkosipuli terveys – Diallyylisulfidi, valkosipulin yhdiste, oli sata kertaa tehokkaampi kuin kaksi suosittua antibioottia kampylobakteeribakteerin torjunnassa Journal of Antimicrobial Chemotherapy -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

Campylobacter-bakteeri on yksi yleisimmistä suoliston infektioiden syistä.

Vanhempi kirjailija, tohtori Xiaonan Lu, Washingtonin osavaltion yliopistosta, sanoi: “Tämä työ on minulle erittäin mielenkiintoista, koska se osoittaa, että tällä yhdisteellä on potentiaalia vähentää sairauksia aiheuttavia bakteereja ympäristössä ja ruokavarastossamme.”

Sydämen suojaus

Dallyylitrisulfidi, valkosipuliöljyn komponentti, auttaa suojaamaan sydäntä sydänleikkauksen aikana ja sydänkohtauksen jälkeen, löysivät tutkijat Emory University School of Medicine. He uskovat myös, että diallyylitrisulfidia voidaan käyttää sydämen vajaatoiminnan hoitona.

Rikkivetykaasun on osoitettu suojaavan sydäntä vaurioilta.

Se on kuitenkin haihtuva yhdiste ja sitä on vaikea antaa hoitona.

Tämän vuoksi tutkijat päättivät keskittyä diallyylitrisulfidiin, valkosipulin öljykomponenttiin, turvallisempana tapana tuottaa rikkivetyä sydämeen.

Laboratoriohiirillä tehdyissä kokeissa ryhmä havaitsi, että sydänkohtauksen jälkeen diallyylisulfidia saaneilla hiirillä oli 61 prosenttia vähemmän sydänvaurioita riskialueella verrattuna käsittelemättömiin hiiriin.

Eräässä toisessa tutkimuksessa, joka julkaistiin Journal of Agricultural and Food Chemistry -lehdessä, tutkijat havaitsivat, että valkosipuliöljy voi auttaa suojaamaan diabetesta sairastavia potilaita kardiomyopatialta.

Kardiomyopatia on diabetesta sairastavien potilaiden johtava kuolinsyy. Se on krooninen sydänlihaksen (sydänlihaksen) sairaus, joka on epänormaalisti sakeutunut, laajentunut ja / tai jäykistynyt.

Tiimi ruokki diabeettisia laboratoriorotoja joko valkosipuliöljyä tai maissiöljyä. Valkosipuliöljyllä ruokitut kokivat huomattavasti enemmän muutoksia sydänvaurioita vastaan verrattuna eläimiin, joille syötettiin maissiöljyä.

Tutkimuksen kirjoittajat kirjoittivat: “Yhteenvetona voidaan todeta, että valkosipuliöljyllä on merkittävä potentiaali suojata sydäntä diabeteksen aiheuttamalta kardiomyopatialta.”

Ihmisen tutkimukset on suoritettava tämän tutkimuksen tulosten vahvistamiseksi.

Korkea kolesteroli ja korkea verenpaine

Ankaran yliopiston tutkijat tutkivat valkosipuliuutteen lisäyksen vaikutuksia veren lipidiprofiiliin (rasva) potilailla, joilla on korkea veren kolesteroli. Heidän tutkimuksensa julkaistiin Journal of Nutritional Biochemistry -lehdessä.

Tutkimukseen osallistui 23 vapaaehtoista, joilla kaikilla oli korkea kolesteroli; Heistä 13: lla oli myös korkea verenpaine. Ne jaettiin kahteen ryhmään:

  • Korkean kolesterolin normotensiivinen ryhmä (normaali verenpaine).
  • Korkean kolesterolin hypertensiivinen ryhmä (korkea verenpaine).

He ottivat valkosipuliuutelisäaineita 4 kuukauden ajan ja tarkistettiin säännöllisesti veren lipidiparametrien sekä munuaisten ja maksan toiminnan suhteen.

Neljän kuukauden lopussa tutkijat päättelivät: “… valkosipuliuutteen lisäys parantaa veren lipidiprofiilia, vahvistaa veren antioksidanttimahdollisuuksia ja aiheuttaa merkittävää systolisen ja diastolisen verenpaineen laskua. Se johtaa myös hapettumistuotteen (MDA) vähenemiseen verinäytteissä, mikä osoittaa vähentyneitä hapetusreaktioita kehossa. “

Toisin sanoen, valkosipuliuute täydentää alentaa korkeaa kolesterolitasoa ja myös verenpainetta potilailla, joilla on korkea verenpaine. Tutkijat lisäsivät, että heidän tutkimuksensa oli pieni tutkimus – enemmän työtä on tehtävä.

Valkosipuli terveys – Eturauhassyöpä

Kiinan ja Japanin ystävyyssairaalan, Peking, Kiina, urologian osaston lääkärit tekivät tutkimuksen, jossa arvioitiin Allium-vihannesten kulutuksen ja eturauhassyövän riskin suhdetta.

He keräsivät ja analysoivat julkaistut tutkimukset toukokuuhun 2013 asti ja ilmoittivat havainnoistaan Aasian ja Tyynenmeren Journal of Cancer Prevention -lehdessä.

Tutkimuksen tekijät päättelivät: “Allium-vihannekset, erityisesti valkosipulin saanti, liittyvät eturauhassyövän riskin vähenemiseen.”

Ryhmä kommentoi myös, että koska asiaankuuluvia tutkimuksia ei ole paljon, heidän olisi vahvistettava edelleen hyvin suunnitellut prospektiiviset tutkimukset.

Alkoholin aiheuttama maksavaurio

Alkoholin aiheuttama maksavaurio johtuu alkoholijuomien pitkäaikaisesta liiallisesta kulutuksesta.

Kiinalaisen Shandongin yliopiston kansanterveyslaitoksen toksikologian instituutin tutkijat halusivat selvittää, voisiko valkosipulista peräisin oleva orgaaninen rikkiyhdiste (DIALS) (DADS) suojata etanolin aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Heidän tutkimuksensa julkaistiin julkaisussa Biochimica et Biophysica Acta.

Tutkijat päättelivät, että DADS voi auttaa suojaamaan etanolin aiheuttamilta maksavaurioilta.

Valkosipuli terveys – Ennenaikainen (ennenaikainen) synnytys

Mikrobi-infektiot raskauden aikana lisäävät naisen ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Norjan kansanterveyslaitoksen epidemiologian osaston tutkijat tutkivat, miten elintarvikkeilla voi olla vaikutuksia antimikrobisiin infektioihin ja ennenaikaisen synnytyksen riskiin.

Tutkimus ja sen tulokset julkaistiin Journal of Nutrition -lehdessä.

Ronny Myhre ja hänen kollegansa keskittyivät alliumien ja kuivattujen hedelmien vaikutuksiin, koska kirjallisuushaun mukaan nämä kaksi ruokaa osoittivat suurimman lupauksen ennenaikaisen toimitusriskin vähentämisessä.

Ryhmä tutki kuivattujen hedelmien ja alliumien saantia Norjan äiti- ja lapsikohortissa 18888 naisen keskuudessa, joista 5 prosentille (950) tehtiin spontaani PTD (ennenaikainen synnytys).

Tutkimuksen tekijät päättelivät: “Ruoan saanti mikrobilääkkeillä ja prebioottisilla yhdisteillä voi olla tärkeää vähentää spontaanin PTD: n riskiä. Valkosipuli liittyi erityisesti spontaanin PTD: n yleiseen pienempään riskiin. “

Valkosipuli terveys – Valkosipuli ja flunssa

Joukkue tutkijoita St.Josephin perhelääketieteen residenssistä, Indianasta, suoritti tutkimuksen nimeltä “Yleisen kylmän hoito lapsilla ja aikuisilla”, joka julkaistiin amerikkalaisessa perhelääkärissä.

He kertoivat, että “valkosipulin ennaltaehkäisevä käyttö voi vähentää vilustumisen yleisyyttä aikuisilla, mutta sillä ei ole vaikutusta oireiden kestoon.” Profylaktinen käyttö tarkoittaa sen säännöllistä käyttöä sairauksien estämiseksi.

Vaikka on olemassa joitain tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että raakavalkosipulilla on eniten hyötyä, muissa tutkimuksissa on tarkasteltu sekä raaka- että keitetyn alliumin kokonaissaantia ja löydetty etuja. Siksi voit nauttia valkosipulista monin tavoin hyödyntääkseen sen edut.

Valkosipuli, raaka ravitsemustiedot ja analyysi annosta kohti: 100g

Ravitsemustiedot nutritionvalue.org

Vitamiinit
Ravinteet AnnosVrk
Koliini23.2 mg
Folaatti, DFE3.00 mcg1 %
Folaatti, ruoka3.00 mcg
Foolihappo0.00 mcg
Niasiini0.700 mg4 %
Pantoteenihappo0.596 mg12 %
Riboflaviini0.110 mg8 %
Tiamiini0.200 mg17 %
A-vitamiini9.00 IU0 %
A-vitamiini, RAE0.00 mcg
Karoteeni, alfa0.00 mcg
Karoteeni, beeta5.00 mcg
Kryptoksantiini, beeta0.00 mcg
Luteiini + zeaksantiini16.00 mcg
Lykopeeni0.00 mcg
B12-vitamiini0.00 mcg0 %
Lisätty B12-vitamiinia0.00 mcg
B6-vitamiini1.235 mg95 %
C-vitamiini31.2 mg35 %
D-vitamiini0.00 mcg0 %
E-vitamiini (alfatokoferoli)0.08 mg0 %
E-vitamiini, lisätty0.00 mg
Tokoferoli, alfa0.08 mg
K-vitamiini1.7 mcg1 %

Artikkeli lähde: medicalnewstoday.com

Muista myös lukea seuraava artikkeli

OMENAMEHU TERVEELLISYYS – 7 TIEDEOHJATTUA TERVEYS FAKTAA OMENAMEHUSTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *