Spread the story

Rooibos terveysvaikutukset – Tämä tee on ollut olemassa vuosisatojen ajan, mutta asiantuntijat ovat nyt havainneet, että rooibos-teellä on joitain potentiaalisia terveysvaikutuksia.

Rooibos – lausutaan “ROY-boss” – tee on ollut suosittu juoma Afrikassa vuosisatojen ajan. Juoma tunnetaan myös nimellä punainen tee tai punainen bush-tee, ja se on peräisin Etelä-Afrikan länsirannikolle alkuperäiskansasta. Ihmiset tekevät teetä murskaamalla Aspalathus linearis -nimisen pensaan lehdet. Punainen rooibos-tee on käynyt ja sillä on makea hunajainen maku ja rikas punainen sävy. Vihreä rooibos on vihertävän ruskea ja sillä on melkein karvas, ruohoinen maku, joka muistuttaa vihreää teetä. Sekä punainen että vihreä rooibos-tee ovat kofeiinittomia. (Näin tapahtuu kehollesi, kun juot teetä joka päivä.)

Rooibos-teetä varten imeä puoli teelusikallista lehtiä kahdeksassa unssissa kiehuvaa vettä viiden tai kuuden minuutin ajan. Tee maistuu voimakkaammalta ja hieman katkeammalta, sitä kauemmin sitä juot, mutta se vapauttaa myös enemmän antioksidantteja istuessaan. Asiantuntijat eivät ole varmoja, onko maidon tai soijamaidon lisäämisellä rooibos-teetä mitään negatiivisia vaikutuksia, mutta European Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että maitotuotteiden ja soijan lisääminen vihreään teeseen heikensi antioksidanttien hyötyosuutta. Joten on todennäköisesti parasta noudattaa varovaisuutta ennen maidon tai soijan lisäämistä, jos etsit rooibos-teetä.

Rooibos terveysvaikutukset – Rooibos-teen etujen historia

Kasvitieteilijät tunnistivat rooibos-teetä ensimmäisen kerran vuonna 1772, mutta vasta vuonna 1968 tohtori Annique Theron huomasi, että se voisi rauhoittaa ja rauhoittaa hänen allergiaalttiita, koliikki vauvoja. Tohtori Theron tunnetaan pian Etelä-Afrikan “Rooibos-äidinä”, kertoo Etelä-Afrikan Rooibos-neuvoston edustaja Adele du Toit. Du Toit hyvittää tohtori Theronille huomion kiinnittämisen rooibos-teen etuihin.

“Tohtori Theronin löytämisen jälkeen lukemattomat eteläafrikkalaiset naiset ovat luottaneet harvinaiseen ja ainutlaatuiseen yrttiin melkein jokaiseen auringon alla olevaan sairauteen”, Du Toit sanoo. “Riippumatta siitä, onko se rauhoitettava auringonpolttama, rauhoitettava ikävä vauva, käsiteltävä puhkeamista tai hajoamista, rooibos on ollut melkein jokaisen naisen parannuskeinon kärjessä.”

Tulehdusta estävä

Rooibos-teen etuihin kuuluu tulehduksen vähentäminen, mikä voi auttaa kipuja ja kipuja, ja se voi olla hyödyllistä myös ihmisille, joilla on autoimmuunisairauksia, kuten nivelreuma. Muut tutkimukset, mukaan lukien vuonna 2014 PLoS One -lehdessä julkaistu tutkimus rotista, viittaavat siihen, että antioksidanttipitoiset rooibot voivat myös auttaa suojaamaan stressiin liittyviltä vapailta radikaaleilta, joilla on merkitystä neurodegeneratiivisissa sairauksissa, kuten Alzheimerin, Parkinsonin ja Huntingtonin. (Eläinten ja solujen tutkimuksella ei kuitenkaan aina ole samoja tuloksia ihmisillä.)

“Vaikka antioksidantteihin liittyy lukuisia terveyshyötyjä, tarkkaa kulutettavan antioksidantin määrää ja optimaalista kulutustapaa ei tunneta”, kertoo Carolyn Newberry, gastroenterologi New York-Presbyterian Hospitalista ja Weillistä Cornell-lääke New Yorkissa. ”Kaiken kaikkiaan tasapainoista ruokavaliota, joka koostuu erilaisista kasveista ja vähärasvoisista proteiineista, tulisi kannustaa. Jos pidät yrttiteistä, rooibos-tee voi olla osa tätä tasapainoista ruokavaliota. “

Antihistamiini

Rooibos-teessä on runsaasti terveellisiä bioflavonoideja, kuten kvertsetiini, kasvipigmentti, jota löytyy enimmäkseen sipulirypälöistä, marjoista, kirsikoista, parsakaaleista ja sitrushedelmistä. Nämä estävät histamiinien vapautumisen, jotka aiheuttavat kausiluonteisia allergiaoireita, kuten sinus ruuhkia, vetisiä silmiä ja heinänuhaa. Pharmacognosy Review -lehdessä vuonna 2016 julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että kvertsetiini estää syöttösoluja vapauttamasta histamiinia.

Rooibos terveysvaikutukset
” Rooibos terveysvaikutukset – Tämä tee on ollut olemassa vuosisatojen ajan ”

Rooibos terveysvaikutukset – Ikääntymistä vastaan

“Kun kehosi on terve, se heijastuu suurimmaksi osaksi suurimmasta elimestäsi, ihostasi”, sanoo Doris Day, MD, hallituksen sertifioima dermatologi New York Citystä ja kirjoittaja Beyond Beautiful: Käyttämällä mielesi voimaa ja esteettisiä läpimurtoja Katso luonnollisesti nuori ja säteilevä. ”Tulehduksen tiedetään lisäävän monia tuhoavia prosesseja ihossa, erityisesti vapaiden radikaalien muodostumista, mikä voi nopeuttaa ihon ikääntymistä ja jopa ajan myötä johtaa ihosyöpään. Asianmukaisten toimenpiteiden käyttäminen tulehduksen rajoittamiseksi voi auttaa ihoa optimoimaan omat luonnolliset korjaus- ja nuorentumisprosessinsa, mikä auttaa sinua näyttämään parhaimmalta jokaisessa iässä. “

Voimakas tulehduskipulääke? Rooibos, erityisesti vihreät rooibot, voivat auttaa torjumaan ikääntymistä laboratoriotuotetuissa soluissa tehdyn tutkimuksen mukaan, joka julkaistiin vuonna 2019 Journal of Functional Foods -lehdessä. Kiitos teen runsaasta antioksidanteista, jotka “voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta”, sanoo tohtori Newberry. (Tässä on luonnollisia lääkkeitä, jotka voivat auttaa hidastamaan ikääntymistä.)

Rooibos terveysvaikutukset – suojaa ihoa

Rooibos-teessä on antibakteerisia yhdisteitä sekä vitamiineja ja mineraaleja, kuten fluoria, rautaa, mangaania, magnesiumia, sinkkiä, kalsiumia, D-vitamiinia ja kaliumia, mikä voi auttaa parantamaan ihon rakennetta, laatua, terveyttä ja joustavuutta. Ihmiset, joilla on akne ja ekseema, joskus huomaavat, että rooibos-tee auttaa parantamaan heidän iho-olosuhteitaan.

“Kaikki on muotoilussa ja keskittymisessä”, sanoo tohtori Day. “Ainesosasta löytyy tieteellistä tietoa, ja se voidaan kehittää hyödyttämään ihoa paikallisesti, suun kautta, yksinään tai yhdessä muiden ainesosien kanssa.”

Painokontrolli

Rooibos voi auttaa sinua laihtua – eikä vain siksi, että siinä on vähän kaloreita (yhdessä kupillisessa on noin 2,5 kaloria). Kannattajat väittävät, että rooibojen juominen voi auttaa torjumaan nälän aterioiden välillä. Vuonna 2014 julkaistussa Phytomedicine-numerossa julkaistussa tutkimuksessa, joka koski laboratoriossa kasvatettuja rasvasoluja, ehdotettiin, että tee voi lisätä leptiinin määrää, hormonia, joka lähettää aivoihin signaaleja, että olet täynnä. Luonnollisesti hunajamaustettu ja makea rooibos-tee voi myös auttaa tyydyttämään himoja ja voi olla hyvä korvike sokeripitoisille juomille. (Tutustu 10 yötottumukseen, jotka voivat saada sinut painoon.)

Verensokeri

Fermentoimaton rooibos sisältää aspalatiinia, flavonoidia, jolla voi olla glukoosipitoisuutta alentavia vaikutuksia ainakin yhden hiirillä tehdyn tutkimuksen mukaan, joka on julkaistu Phytomedicine-lehdessä. Rooibos voi olla hyödyllistä tyypin 2 diabetesta sairastaville.

Mahdolliset haittavaikutukset

Vaikka rooibos-teen juomisen sivuvaikutukset ovat harvinaisia, on useita tapauksia, joissa ihmiset kärsivät maksavaurioista, kun he joivat useita kupillisia päivässä. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että tietyt rooibos-yhdisteet voivat nostaa estrogeenitasoja, joten hormoniherkät tilat, kuten rintasyöpä, saattavat haluta välttää juomaa. Tutkijat eivät ole varmoja, onko tee turvallista raskaana oleville naisille, joten ole varovainen. Ei ole huono idea puhua lääkärillesi ennen teetä kokeilemista.

Ja jos rooibos-tee ei ole sinulle sopiva, kokeile jotakin näistä muista superruokista, joiden terveiden naisten tulisi lisätä ruokavalioonsa.

Rooibos ravitsemustiedot ja analyysit annosta kohti: 100g

Ravinnetiedot nutritionvalue.org

Vitamiinit
Ravintoaineet AnnosVrk
Vitamiini A0.00 IU0 %
Vitamiini C0.0 mg0 %
Mineraalit
Ravintoaineet AnnosVrk
Kalsiumi, Ca0.00 mg0 %
Rauta, Fe0.00 mg0 %
Natriumi, Na0.00 mg0 %
Rasvat ja rasvahapot
Ravintoaineet AnnosVrk
Rasva0.00 g0 %
Tyydyttyneet rasvahapot0.000 g0 %
Rasvahapot, kokonais-trans0.000 g
Sterolit
Ravintoaineet AnnosVrk
Kolesteroli 0.00 mg0 %

Artikkeli lähde: thehealthy.com

Muista myös lukea seuraava artikkeli

SINKKI TERVEYS – MITÄ HYÖTYÄ SINKISTÄ ON TERVEYDELLE?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *