Spread the story

Omenamehu terveellisyys – Omenamehu on yksi maailman suosituimmista ja yleisimmin saatavista hedelmämehuista, koska sillä on useita terveysvaikutuksia, jotka lisäävät tiheää ravintoarvoa. Sen terveysvaikutuksiin kuuluvat sydämen terveyden ja ruoansulatuksen parantaminen, kehon vieroitus, lisääntynyt nesteytys ja parantunut immuniteetti. Omenamehu tarjoaa myös paremman kognition, vahvistaa aineenvaihduntaa, laihtumista ja parantaa hengitysteiden terveyttä.

Omenamehu terveellisyys – Mikä on omenamehu?

Omenamehu valmistetaan puristamalla omenoita, joita maailmassa on satoja lajikkeita. Yhden kupin mehun valmistaminen vaatii kaksi keskikokoista hedelmää, joten näitä hedelmiä kasvatetaan valtavasti. Kun omenat on puristettu, suurin osa mehuista suodatetaan tai pastöroidaan edelleen, mikä auttaa poistamaan kaikki hiukkaset, mikä johtaa lopullisen uutteen ohuempaan koostumukseen.

McIntosh-omenat ovat yleisimpiä omenatyyppejä, joita käytetään tämän herkullisen mehun valmistamiseen, ja Kiina on suurin omenantuottaja maailmassa. Hyvin usein omenasiiderin ja omenamehun välillä käydään keskustelua. Omenasiideri on suodattamaton ja pastöroimaton neste, joka puristetaan ensin omenoista ja sitten fermentoidaan. Kaikille omenan ystäville, tässä on yksityiskohtainen resepti siitä, miten omenamehua valmistetaan mukavasti keittiössäsi.

Omenamehu terveellisyys
” Omenamehu on yksi maailman suosituimmista ja yleisimmin saatavista hedelmämehuista ”
 • Ravintoarvo
 • Vesi [g] 88,24
 • Energia [kcal] 46
 • Energia [kJ] 191
 • Proteiini [g] 0,1
 • Kokonaislipidi (rasva) [g] 0,13
 • Tuhka [g] 0,23
 • Hiilihydraatti, ero [g] 11.3
 • Kuitu, ruokavalion kokonaismäärä [g] 0,2
 • Sokerit yhteensä NLEA mukaan lukien [g] 9,62
 • Sakkaroosi [g] 1,26
 • Glukoosi (dekstroosi) [g] 2,63
 • Fruktoosi [g] 5,73
 • Kalsium, Ca [mg] 8

Omenamehu terveellisyys – Omenamehuravitsemus

Omenamehussa on monia omenoiden tärkeimpiä ravintoaineita, mukaan lukien C-vitamiini ja erilaiset B-vitamiinit, sekä erilaiset mineraalit, kuten magnesium, rauta, kalsium, mangaani ja kupari. Osa kuidusta pidetään myös tässä mehussa, samoin kuin fytokemikaalit, flavonolit ja procyanidiinit. Omenamehu keskittyy yhteen kuppiin, joka edustaa noin 10% päivittäisestä tarvittavasta hiilihydraatistasi, johtuu siinä olevista luonnollisista sokereista. Kalium on tärkein mineraali tässä mehussa, sillä yksi annos tuottaa noin 7% päivittäisestä saannistasi.

Omenamehukalorit

USDA: n FoodData Centralin mukaan 100 g makeuttamatonta omenamehua sisältää 46 kaloria. Kun otetaan huomioon kalorimäärä, varmista, että käytät tätä juomaa kohtuullisesti.

Omenamehun edut


Omenamehu tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä. Keskustelkaamme niistä yksityiskohtaisesti alla.

Parantaa sydämen terveyttä

Kaliumia on läsnä suurempina pitoisuuksina tässä mehussa, mikä on hyvä uutinen sydämesi terveydelle. Kalium on vasodilataattori, mikä tarkoittaa, että se voi vähentää valtimoiden ja verisuonten jännitystä. Se auttaa vähentämään sydän- ja verisuonijärjestelmän painetta ja rasitusta. Lisäksi omenamehu estää myös kolesterolin muodostumisen valtimoissasi, mikä on usein tärkein syy sydänkohtauksiin ja muihin sydän- ja verisuonitauteihin.

Parantaa immuniteettia

Omenamehussa on huomattava määrä C-vitamiinia, joka on tärkeä osa kehon immuunijärjestelmää. C-vitamiini stimuloi immuunijärjestelmää ja toimii siten antioksidanttina, joka estää oksidatiivisen stressin ja vähentää tulehdusta.

Vapauttaa ummetusta

Omenat sisältävät omenahappoa, joka parantaa ruoansulatuskanavaa ja tukee maksan toimintaa. Yhdessä kuidun ja muiden stimuloivien mineraalien kanssa omenamehussa tämä mehu lievittää ummetuksen, kouristelun, turvotuksen ja ripulin oireita. Lisäksi se sisältää sorbitolia, joka auttaa tasoittamaan ruoansulatuskanavaa ja helpottamaan siten ulosteen liikkumista.

Ihonhoito

Omenoita voidaan kuluttaa monin eri tavoin, kuten tuoreita hedelmiä ja mehuna, joka jalostetaan edelleen omenaviinietikaksi, omenasiideriksi tai tislatuksi. Antioksidantteja ja C-vitamiinia sisältävä omenamehu on hyödyllinen iholle. Se auttaa vähentämään tulehdusta, kutinaa ja ryppyjä. Lisäksi se estää myös ihon ennenaikaisen vanhenemisen.

Suojaa aivojen terveyttä

Antioksidanttien tiedetään estävän oksidatiivista stressiä kehossa. Advances in Nutrition -lehden vuoden 2011 kattavan tutkimuksen mukaan omenamehulla voi olla potentiaalia pienentää Alzheimerin taudin riskiä. Toinen vuoden 2010 tutkimus osoitti, että tässä hedelmämehussa olevat antioksidantit voivat auttaa lievittämään neurologisten sairauksien oireita.

Lisää aineenvaihduntaa

Pitkän aikavälin tutkimus on liittänyt omenamehun kulutuksen pienempiin vyötäröihin, alhaisempaan kehon rasvapitoisuuteen, alempaan kolesterolitasoon, pienempään diabeteksen riskiin ja alempaan verenpaineeseen, jotka kaikki ovat riskitekijöitä, joita kutsutaan metaboliseksi oireyhtymäksi. Tästä syystä omenamehu voi auttaa optimoimaan aineenvaihduntaa ja suojaamaan sydäntäsi.

Parantaa maksan toimintaa

Kuten mainittiin, omenahappo voi parantaa maksan toimintaa. Omenamehu, yhdistettynä veteen, voi stimuloida virtsaamista ja edistää ylimääräisten suolojen ja rasvojen vapautumista kehosta. Emäksinen sisältö auttaa myös huuhtelemaan myrkkyjä, ylläpitämään hyvää pH-tasapainoa kehossa, mikä puhdistaa maksaa.

Omenamehu terveellisyys – Muita hyötyjä

 • Silmien terveys: Omenassa oleva A-vitamiini auttaa terävöittämään näköä ja on hyödyllinen silmälle.
 • Hiustenhoito: Apple-etikka sisältää yhdisteitä, jotka ovat vastuussa hiusten kasvusta ja lisäävät kiiltoa lukkoihin.
 • Estrogeenitaso: Fytoestrogeeni-niminen kemikaali estää estrogeenitasoja. Tämä prosessi säätelee kuukautisia ja lisääntymistä.
 • Varoituksen sana: Meillä on harvoin kysymys, onko omenamehu hapan? Vastaus on kyllä, omenamehu on hapan ja voi aiheuttaa refluksi. On suositeltavaa neuvotella lääkärisi kanssa ennen tämän mehun säätämistä ruokavaliossa.

Omena, raaka ravitsemustietoa ja analyysi annosta kohti: 100g

Ravitsemustiedot nutritionvalue.org

Vitamiinit
Ravinteet AnnosVrk
Koliini3.4 mg
Folaatti, DFE3.00 mcg1 %
Folaatti, ruoka3.00 mcg
Foolihappo0.00 mcg
Niasiini0.091 mg1 %
Riboflavin0.026 mg2 %
Tiamiini0.017 mg1 %
A-vitamiini, RAE3.00 mcg
Karoteeni, alfa0.00 mcg
Karoteeni, beeta27.00 mcg
Kryptoksantiini, beeta11.00 mcg
Luteiini + zeaksantiini29.00 mcg
Lykopeeni0.00 mcg
B12-vitamiini0.00 mcg0 %
Lisätty B12-vitamiinia0.00 mcg
B6-vitamiini0.041 mg3 %
C-vitamiini4.6 mg5 %
D-vitamiini0.00 mcg0 %
Vitamin E (alpha-tocopherol) 0.18 mg1 %
E-vitamiini, lisätty0.00 mg
Tokoferoli, alfa0.18 mg
K-vitamiini2.2 mcg2 %
Mineraalit
Ravinteet AnnosVrk
Kalsium, Ca6.00 mg0 %
Kupari, Cu0.027 mg3 %
Rauta, Fe0.12 mg1 %
Magnesium, Mg5.00 mg1 %
Fosfori, P11.00 mg2 %
Kalium, K.107.00 mg2 %
Seleeni, Se0.0 mcg0 %
Natrium, Na1.00 mg0 %
Sinkki, Zn0.04 mg0 %

Artikkeli lähde: https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/apple-juice-benefits-make-nutritional-value.html

Muista myös lukea seuraava artikkeli

OMEGA-6 HYÖDYT – YLLÄTTÄVIÄ ETUJA JA OIKEA SUHDE OMEGA-3: EEN

One Reply to “Omenamehu terveellisyys – 7 tiedeohjattua terveys faktaa omenamehusta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *