Spread the story

Valkoinen tee terveys – Valkoinen tee valmistetaan Camellia sinensis -kasvista.

Sen lehdet ja silmut poimitaan juuri ennen kuin ne ovat täysin auki, kun ne on peitetty hienoilla valkoisilla karvoilla. Täällä valkoinen tee saa nimensä.

Vihreää ja mustaa teetä valmistetaan myös Camellia sinensis -tehtaasta. Erilaiset käsittelymenetelmät antavat kuitenkin heille ainutlaatuisen maun ja aromin.

Valkoinen tee on vähiten käsitelty kolmesta teestä. Tämän vuoksi se säilyttää suuren määrän antioksidantteja.

Tämän uskotaan olevan yksi syy siihen, miksi tutkimuksissa on yhdistetty valkoinen tee moniin terveysvaikutuksiin. Esimerkiksi se voi auttaa vähentämään sydänsairauksien riskiä, torjumaan ihon ikääntymistä ja jopa auttamaan laihdutuksessa.

Tässä artikkelissa luetellaan 10 tieteen tukemaa hyötyä valkoisen teen juomisesta.

Valkoinen tee terveys
” Tutkimusten mukaan myös valkoinen tee voi lisätä aineenvaihduntaa 4–5 prosentilla ”

Valkoinen tee terveys – Se sisältää runsaasti antioksidantteja

Valkoinen tee on täynnä erilaista polyfenolia, jota kutsutaan katekiiniksi (3).

Polyfenolit ovat kasvipohjaisia ​​molekyylejä, jotka toimivat antioksidantteina kehossa. Antioksidantit suojaavat soluja vaurioilta yhdisteiltä, ​​joita kutsutaan vapaiksi radikaaleiksi.

Liian suurilla vapaiden radikaalien vaurioilla voi olla haitallisia vaikutuksia kehoon. Se liittyy ikääntymiseen, krooniseen tulehdukseen, heikentyneeseen immuunijärjestelmään ja erilaisiin haitallisiin sairauksiin.

Onneksi valkoinen tee näyttää olevan yksi parhaista teetyypistä vapaita radikaaleja vastaan. Itse asiassa tutkimukset viittaavat siihen, että valkoisella teellä on samanlaisia ​​antioksidanttihyötyjä kuin vihreällä teellä, joka tunnetaan terveydellisistä eduistaan.

Koeputkitutkimuksessa havaittiin, että valkoinen teeuute voi auttaa suojaamaan eläinten hermosoluja vetyperoksidiksi kutsuttujen vapaiden radikaalien (6-lähde) vaurioilta.

Toisessa koeputkitutkimuksessa todettiin, että valkoinen tee-jauhe oli erittäin tehokas vähentämään vapaiden radikaalien tulehdusta ihmisen ihosoluissa.

Vaikka koeputkitutkimukset ovat lupaavia, tarvitaan enemmän ihmispohjaista tutkimusta valkoisesta teestä ja sen antioksidanttisista eduista.

Voi vähentää sydänsairauksien riskiä

Sydänsairaus on johtava kuolinsyy Yhdysvalloissa.

Se liittyy vahvasti krooniseen tulehdukseen, johon on liittynyt monia tekijöitä. Näitä ovat ruokavalio, liikunta ja elämäntavat, kuten tupakointi.

Polyfenolit, kuten valkoisessa teessä olevat, voivat auttaa vähentämään sydänsairauksien riskiä monin tavoin.

Ensinnäkin useat tutkimukset ovat havainneet, että polyfenolit voivat auttaa rentouttamaan verisuonia ja parantamaan immuniteettiaan.

Muut tutkimukset ovat havainneet, että polyfenolit voivat estää “huonon” LDL-kolesterolin hapettumisen, mikä on toinen sydänsairauksien riskitekijä.

Viiden tutkimuksen analyysissa tutkijat havaitsivat, että ihmisillä, jotka joivat kolme kupillista tai enemmän teetä päivässä, oli 21% pienempi sydänsairauksien riski.

Vaikka nämä tulokset viittaavat siihen, että valkoinen tee voi auttaa vähentämään sydänsairauksien riskiä, ​​on myös tärkeää tehdä muita elämäntapamuutoksia terveellisen sydämen kannalta. Näihin kuuluu enemmän hedelmien ja vihannesten syöminen, säännöllinen liikunta ja runsas lepo.

Valkoinen tee terveys – Auta suojaamaan hampaita bakteereilta

Vihreä tee on usein ensimmäinen tee, joka tulee mieleen, kun ajattelet teitä laihtumiseen.

Valkoinen tee voi kuitenkin olla yhtä tehokas rasvan polttamisessa.

Molemmissa teissä on samanlainen kofeiinipitoisuus ja katekiinit, kuten epigallokatekiinigallaatti (EGCG), vihreässä teessä oleva yhdiste, joka liittyy rasvan polttamiseen. Yhdisteillä näillä yhdisteillä näyttää olevan synergistinen vaikutus.

Esimerkiksi koeputkitutkimuksessa havaittiin, että valkoinen teeuute pystyi stimuloimaan rasvan hajoamista ja estämään uusien rasvasolujen muodostumisen. Tämä johtui suurelta osin EGCG: stä.

Tutkimusten mukaan myös valkoinen tee voi lisätä aineenvaihduntaa 4–5 prosentilla. Tämä voi olla yhtä suuri kuin ylimääräisen 70–100 kalorin polttaminen päivässä.

Ehkä koska valkoinen tee ei ole kovin suosittu, valkoisen teen juomisen ja pitkäaikaisen laihtumisen vaikutuksia ei ole tutkittu. Tarvitaan lisää tutkimusta tällä alalla.

valkoinen tee terveys
” Osteoporoosi on terveydentila, jossa luista tulee onttoja ja huokoisia ”

Voisi auttaa sinua laihtumaan

Vihreä tee on usein ensimmäinen tee, joka tulee mieleen, kun ajattelet teitä laihtumiseen.

Valkoinen tee voi kuitenkin olla yhtä tehokas rasvan polttamisessa.

Molemmissa teissä on samanlainen kofeiinipitoisuus ja katekiinit, kuten epigallokatekiinigallaatti (EGCG), vihreässä teessä oleva yhdiste, joka liittyy rasvan polttamiseen. Yhdisteillä näillä yhdisteillä näyttää olevan synergistinen vaikutus.

Esimerkiksi koeputkitutkimuksessa havaittiin, että valkoinen teeuute pystyi stimuloimaan rasvan hajoamista ja estämään uusien rasvasolujen muodostumisen. Tämä johtui suurelta osin EGCG: stä.

Tutkimusten mukaan myös valkoinen tee voi lisätä aineenvaihduntaa 4–5 prosentilla. Tämä voi olla yhtä suuri kuin ylimääräisen 70–100 kalorin polttaminen päivässä.

Ehkä koska valkoinen tee ei ole kovin suosittu, valkoisen teen juomisen ja pitkäaikaisen laihtumisen vaikutuksia ei ole tutkittu. Tarvitaan lisää tutkimusta tällä alalla.

On yhdisteitä, jotka voivat torjua syöpää

Syöpä on toiseksi yleisin kuolinsyy Yhdysvalloissa.

Useat koeputkitutkimukset ovat osoittaneet, että valkoisella teellä voi olla syöpää estäviä vaikutuksia.

Yhdessä koeputkitutkimuksessa valkoinen teeuute laukaisi solukuoleman useissa keuhkosyöpätyypeissä.

Kaksi muuta koeputkitutkimusta tarkasteli valkoisen teen vaikutuksia paksusuolen syöpäsoluihin.

Tutkimuksissa havaittiin, että valkoinen teeuute tukahdutti paksusuolen syöpäsolujen kasvun ja pysäytti niiden leviämisen. Valkoisen teen uutteessa olevat antioksidantit suojaivat myös normaaleja soluja haitallisten molekyylien aiheuttamilta vaurioilta.

On kuitenkin syytä huomata, että näissä koeputkitutkimuksissa käytettiin suuria määriä valkoista teetä. Lisää tutkimuksia ihmisillä tarvitaan ymmärtämään valkoisen teen juomisen vaikutuksia syöpään.

Saattaa pienentää insuliiniresistenssin riskiä

Insuliini on uskomattoman tärkeä hormoni. Se auttaa siirtämään ravinteita verenkierrosta soluihin käytettäväksi tai varastoitavaksi myöhempää käyttöä varten.

Useiden tekijöiden, kuten korkean sokerin kulutuksen, seurauksena jotkut ihmiset lopettavat reaktion insuliinille. Tätä kutsutaan insuliiniresistenssiksi.

Valitettavasti insuliiniresistenssi on hyvin yleistä ja liittyy moniin kroonisiin sairauksiin, mukaan lukien tyypin 2 diabetes, sydänsairaudet ja metabolinen oireyhtymä.

Mielenkiintoista on, että tutkimuksissa on havaittu, että valkoisen teen kaltaiset polyfenolit voivat vähentää insuliiniresistenssin riskiä.

Eläintutkimuksissa on havaittu, että EGCG ja muut valkoisessa teessä esiintyvät polyfenolit voivat lisätä insuliinin vaikutuksia ja estää korkean verensokeritason.

Analysoimalla 17 tutkimusta yli 1100 ihmisen kanssa tutkijat havaitsivat, että teiden sisällä olevat molekyylit, kuten polyfenolit, alensivat merkittävästi verensokeria ja insuliinipitoisuutta.

Vaikka tutkimus näyttää lupaavalta, enemmän ihmispohjaisia ​​tutkimuksia erityisesti valkoisesta teestä auttaa selvittämään, voiko se vähentää insuliiniresistenssin riskiä.

Valkoisen teen yhdisteet voivat suojata osteoporoosia vastaan

Osteoporoosi on terveydentila, jossa luista tulee onttoja ja huokoisia.

Se vaikuttaa jopa 44 miljoonaan yli 50-vuotiaaseen amerikkalaiseen ja voi johtaa murtumiin ja heikompaan elämänlaatuun.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vapaat radikaalit ja krooninen tulehdus voivat nopeuttaa osteoporoosia. Nämä kaksi tekijää voivat tukahduttaa soluja, jotka auttavat luun kasvua, ja edistävät soluja, jotka hajottavat luita.

Päinvastoin, valkoisessa teessä olevien katekiinien on osoitettu torjuvan näitä riskitekijöitä. Heidän uskotaan tukahduttavan soluja, jotka hajottavat luita.

Nämä katekiinit ovat runsaasti valkoista teetä verrattuna muihin teetyyppeihin.

Voi auttaa torjumaan ihon ikääntymistä

Ihmisten kasvaessa on normaalia, että heidän ihonsa rypistyy ja löystyy.

Ihon ikääntyminen tapahtuu kahdella päätavalla – sisäinen ikääntyminen ja ulkoinen ikääntyminen.

Ulkoinen ikääntyminen tapahtuu, kun ympäristötekijät vahingoittavat ihoa ja edistävät ikääntymistä. Esimerkiksi auringon UV-säteet voivat vahingoittaa ihoa ajan myötä tulehduksen kautta.

Sisäinen ikääntyminen tunnetaan myös luonnollisena ikääntymisenä. Se johtuu useiden tekijöiden vahingoittumisesta kehossasi, kuten vapaat radikaalit ja tietyt entsyymit.

Elastaasiksi ja kollagenaasiksi kutsutut entsyymit voivat vahingoittaa ihon kuituverkostoa, mikä yleensä auttaa sitä pysymään tiukana ja kiinteänä.

Valkoisen teen yhdisteet voivat auttaa suojaamaan ihoa sekä sisäisen että ulkoisen ikääntymisen vaikutuksilta.

Eräässä tutkimuksessa tutkijat havaitsivat, että valkoisen teen uutteen levittäminen iholle auttoi suojautumaan auringon UV-säteiden haitallisilta vaikutuksista.

Monissa tutkimuksissa on havaittu, että valkoisessa teessä esiintyvät polyfenolit voivat tukahduttaa useita solukomponentteja, jotka voivat vahingoittaa kuituverkostoa, joka auttaa ihoa pysymään tiukkana ja kiinteänä.

Valkoinen tee terveys – Voi auttaa suojautumaan Parkinsonin ja Alzheimerin tauteilta

Valkoisen teen yhdisteet, kuten polyfenoli EGCG, voivat vähentää Parkinsonin ja Alzheimerin taudin kehittymisen riskiä.

Koeputki- ja eläintutkimukset ovat osoittaneet, että EGCG voi estää vapaita radikaaleja, vähentää tulehdusta ja vähentää muita riskitekijöitä molemmille sairauksille.

Esimerkiksi useat koeputkitutkimukset ovat osoittaneet, että EGCG voi estää proteiineja taittumasta ja kasautumasta sopimattomasti yhteen.

Tämä on sekä Parkinsonin että Alzheimerin taudin riskitekijä. Väärin taitetut ja kasautuneet proteiinit voivat edistää tulehdusta ja vahingoittaa aivojen hermoja.

On myös useita ihmisille tehtyjä tutkimuksia, jotka ovat liittäneet teetä juomiseen pienemmän riskin molempiin sairauksiin.

Esimerkiksi kahdeksassa tutkimuksessa, joihin osallistui yli 5600 ihmistä, havaittiin, että teetä juovilla ihmisillä oli 15% pienempi riski Parkinsonin tautiin kuin ihmisillä, jotka eivät juoneet teetä.

Valkoisen teen ravitsemustiedot ja analyysit annosta kohti: 100g

Ravitsemustiedot nutritionvalue.org

Mineraalit
Ravinteet AnnosVrk
Natrium, Na0.00 mg0 %
Proteiinit ja aminohapot
Ravinteet AnnosVrk
Proteiini0.00 g0 %

Artikkeli lähde: https://www.healthline.com/nutrition/white-tea-benefits

Muista myös lukea seuraava artikkeli

VITAMIINIT TERVEYS – TOIMIVATKO MULTIVITAMIINIT? YLLÄTTÄVÄ TOTUUS

One Reply to “Valkoinen tee terveys: 10 vaikuttavaa etua valkoisesta teestä”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *