Spread the story

Olet todennäköisesti kuullut termin “superruoka” kertoo melko vähän ja olet todennäköisesti kuullut kaikista näiden ravintoaineiden sisältävien ravintolisien tarjoamista eduista. Mutta mitkä ovat superruokia?

Superruoka tekee enemmän kuin vain auttaa sinua täyttämään vitamiini- ja kivennäisaineiden tarpeesi tai auttaa eroon muutaman ylimääräisen kilon, kun on aika uimapukukaudelle. Itse asiassa nämä elintarvikkeet voivat auttaa sinua parantamaan terveyttä, ehkäisemään kroonisia sairauksia ja parantamaan oloasi päivittäin – ja ne ovat parhaita ikääntymistä estäviä elintarvikkeita.

Yhdistettynä säännölliseen liikuntaan ja tasapainoiseen ruokavalioon muutamien näiden huippuluokan superruokien lisääminen päivään voi hyödyttää monia eri näkökohtia terveydelle.

Mikä on superruoka?


Vaikka superruokien käsite voidaan jäljittää 1900-luvun alusta, sen suosio on kasvanut viime vuosina, kun siitä tuli muotisana terveyden parantamiseksi.

Kuitenkin ilman todellisia määritelmiä tai kriteereitä superruokien tarkalleen määrittämiseksi, ne ovat aiheuttaneet melkoisen hämmennystä kuluttajille, ja elintarviketeollisuus käytti niitä usein epäterveellisten “terveysruokien”, ateriasuunnitelmien äärimmäiseen laihtumiseen ja detox-ruokavalioihin markkinoimiseksi. .

Mitä ovat superruoat?


1900-luvun alusta, jonka suosio on kasvanut viime vuosina, kun hän tuli muotisana terveyden parantamaan.

Kuitenkin ilman todellisia määritelmiä tai kriteereitä superruokien tarkalleen perustelluille, ne ovat aiheuttaneet melkoisen hämmennystä kuluttajille, elintarviketeollisuuden käytännön käytölle epäterveellisiä “terveysruokia”, ateriasuunnitelmien äärimmäistä laihtumiseen ja detox-ruokavalioihin markkinointia. .

Viime vuosina useat lähteet ovat yrittäneet asettaa tarkemman määritelmän superruokille. Esimerkiksi Oxford Dictionary määritteli ne “ravintepitoiseksi ruoaksi, jota pidetään erityisen hyödyllisenä terveydelle ja hyvinvoinnille”. Samaan aikaan Merrian-Websterin mukaan superruokia ovat “ruoka (kuten lohi, parsakaali tai mustikat), joka sisältää runsaasti yhdisteitä (kuten antioksidantteja, kuituja tai rasvahappoja), joita pidetään hyödyllisinä ihmisen terveydelle”.

Nykyään yhä enemmän tutkimuksia syntyy, joissa arvioidaan ruoan voimakkaita vaikutuksia terveyteen ja vahvistetaan superruokien tarjoamat laajat edut.

Me kaikki tiedämme, että terveellisellä syömisellä voi olla suuri vaikutus mielentilaan. Lataa nopeasti pikaruokaa ja jalostettua roskaa, ja luultavasti alat tuntea itsesi hitaaksi, väsyneeksi ja painotetuksi. Täytä ruokavaliosi tonnia ravintetiheitä hedelmiä ja vihanneksia, ja todennäköisesti löydät itsesi täynnä energiaa ja tunnet olosi hyväksi.

Superruoka vie sen seuraavaan vaiheeseen ja auttaa optimoimaan kehosi toimintakykyä toimittamalla megadoosia ravinteita.

Mitä ovat superruokia? Vaikka superruokaa ei ole määritelty, nämä ovat elintarvikkeita, jotka ovat täynnä ravintoaineita ja jotka voivat auttaa antamaan kehollesi vitamiineja ja kivennäisaineita, joita tarvitset menestymiseen, selviytymiseen ja hyvinvointiin.

Sisällytä muutama annos superruokaluettelon ainesosia päivällesi tasapainoisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan kanssa yhdistettynä ja tunnet olosi varmasti paremmaksi kuin koskaan.

Superruoka lisätty ruokiin – 20 parasta superruokaa ja niiden edut

Vehnänruoho

Halusitpa taistella vapaita radikaaleja vastaan tai maksimoida ravintosisältösi ruokavaliossa, vehnänruohon tulisi ehdottomasti olla listasi kärjessä.

Vehnänruoho valmistetaan tavallisen vehnäkasvien vasta itävistä lehdistä, ja se voi toimittaa tonnia vitamiineja ja mineraaleja, mukaan lukien rauta, kalsium ja magnesium. Se antaa sinulle myös lisättyä klorofylliä, kasvipigmenttiä, joka on täynnä terveydellisiä etuja.

Lisää se mehuihin tai smoothieihin saadaksesi energiaa, kokeile sitä tablettimuodossa tai syödä jopa raakana, jos tunnet itsesi seikkailunhaluiseksi.

Kaneli

Tämä herkullinen mauste tekee enemmän kuin vain lisää makua herkkuihin ja kausijuomiin. Itse asiassa se sisältää runsaasti antioksidantteja ja on liittynyt alhaisempaan verensokeriin ja kolesteroliin, pahoinvoinnin ja PMS-oireiden paranemiseen ja vähentyneeseen tulehdukseen.

Kokeile ripotella kanelia jogurtin, kaurahiutaleiden tai smoothieiden päälle saadaksesi terveellisen aamiaisen ravintoarvon ja hyödyntämällä tämän korvaamattoman mausteen monia terveysvaikutuksia.

Mustikat

Pikkuruiset, mutta ravintoaineiden täyttämät mustikat sopivat superruokien määritelmään T: n kanssa.

Mikä parasta, nämä aromikkaat hedelmät ovat herkullisia ja helposti nautittavia yhtenä parhaista laihdutusruokista. Käytä niitä tuoda salaattiin ripaus makeutta, lisää ne leivonnaisiin tai nauti niistä yksin terveellisenä välipalana.

Avocado

Vastaamalla kysymykseen ”mitä ovat superruokia”, olisi mahdotonta olla mainitsematta tätä superravitsevaa hedelmää. Kyllä, vaikka avokadosta nautitaan yleisesti ja sitä käytetään ruoanlaittoon vihanneksena, se on teknisesti Lauraceae-kasvien perheen hedelmä.

Avokado sisältää runsaasti sydämen terveellisiä kertityydyttymättömiä rasvoja, folaattia, C-vitamiinia ja K-vitamiinia. Paitsi että se onnistuu pakkaamaan enemmän kaliumia kuin banaani ja on erittäin tyydyttävä, mikä tekee siitä yhden parhaista hedelmistä laihtumiselle.

On rajattomia tapoja nauttia tästä kermaisesta hedelmästä; yritä levittää se paahtoleivän päälle, lisätä se salaattiin tai jopa ripotella vain vähän suolaa muutamalle viipaleelle ja pureskella.

Parsakaali Rabe

Parsakaali-rabe tunnetaan myös nimellä rapini, ja se on ristiinnaulittava vihreä kasvis, joka tekee luettelon kymmenestä parhaasta superruokasta.

Se on täynnä luua rakentavaa K-vitamiinia ja runsaasti antioksidantteja sisältäviä A- ja C-vitamiineja sekä folaattia, kalsiumia ja mangaania.

Parsakaalin rabessa olevat vaikuttavan ravintoprofiilinsa ansiosta yhdisteet, jotka löytyvät parsakaalin rabesta, voivat auttaa vähentämään tulehdusta, pitämään luuston rakenteen vahvana, suojaamaan silmäsairauksilta, parantamaan sydämesi terveyttä ja ehkäisemään jopa syövän kasvua.

Hauduta iso nippu parsakaalin rabe ja lisää se frittatasiin, pastaruokiin, keittoihin tai voileipiin, jotta ateriasi saa vakavan superruokapäivityksen.

Lohi

American Heart Association suosittelee kalojen sisällyttämistä ruokavalioon vähintään kahdesti viikossa ja hyvästä syystä. Rasvaisissa kaloissa, kuten lohessa, on runsaasti sydämen terveellisiä omega-3-rasvahappoja, jotka voivat vähentää tulehdusta, parantaa aivojen terveyttä ja pitää sydämesi vahvana.

Valitse luonnonvaraisesti pyydetty lohi aina kun mahdollista, ja yritä puristaa muutama annos viikkoosi nauttimalla sitä suolaisena välipalana, joka on yhdistetty kekseihin tai terveelliseen ruokaan lounaaksi tai illalliseksi.

Sweet Potatoes

Bataatit tunnetaan ja rakastetaan herkullisesta maustaan, mutta tiesitkö, että ne sisältävät myös runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita ja voivat tarjota merkittäviä etuja sinulle ja terveydellesi?

Nämä ravitsevat juurekset sisältävät runsaasti C-vitamiinia, kaliumia ja mangaania. Erityisesti he ovat kuitenkin täynnä A-vitamiinia. Itse asiassa yksi kuppi keitetyt bataatit täyttävät 769 prosenttia A-vitamiinin päivittäisestä arvosta.

A-vitamiinilla on tärkeä rooli terveellisen näön ylläpitämisessä, tulehdusten torjunnassa ja immuunijärjestelmän terveyden suojaamisessa infektioiden torjumiseksi.

Yritä paahtaa erä bataatti-kiiloja, heittää ne keittoihin tai vuokaan tai käyttää niitä piristämään curryjen ja salaattien makua.

Goji-marjat

Mustikoiden antioksidanttipitoisuudet ovat jopa 12 kertaa suurempia, joten ei ole ihme, että nämä marjat ovat listan kärjessä yhtenä ravinnepitoisimmista superruokista miehille ja naisille.

Goji-marjat ovat olleet perinteisen kiinalaisen lääketieteen päätuotteita vuosisatojen ajan, ja niiden on hyvitetty parantavan elinvoimaa, energiaa ja pitkäikäisyyttä.

Ne ovat myös täynnä ravinteita, jotka voivat estää silmäsairauksia, suojata ihovaurioilta ja estää syöpäsolujen kasvua.

Löydät usein goji-marjoja kuivatuissa tai superruokajauhemuodossa monissa ruokakaupoissa. Yritä lisätä ne raakaan superruokaporkkanasalaattiin ravitsevaksi vaihtoehdoksi lounaaksi tai illalliseksi.

Raakamaito

Raakamaidossa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, mukaan lukien kalsium, magnesium, fosfori sekä A- ja D-vitamiinit.

Raakamaidosta valmistettu kefiiri on erityisen hyödyllinen terveydelle, koska se on käynyt ja sillä on probiootteja, jotka voivat auttaa parantamaan suolesi hyviä bakteereja edistämään parempaa ruoansulatusta ja parantamaan immuniteettia.

Yritä lisätä raakamaitoa tai kefiriä seuraavaan aamiais smoothieesi pumpataksesi ravintoprofiilin ja aloittaaksesi päiväsi oikealla jalalla.

Mantelit ovat yksi hyvä superruoka


Mantelit ovat yksi ravinnepitoisimmista pähkinöistä. Ne ovat parhaita ei-maitotuotteiden kalsiumlähteitä, jotka tarjoavat enemmän milligrammaa kalsiumia annosta kohti kuin mikään muu pähkinä, ja niissä on myös runsaasti E-vitamiinia ja proteiinia.

Voit nauttia näistä pähkinöistä raakana maukkaana välipalana tai yrittää paahtaa niitä lämpimäksi herkuksi kylmänä päivänä. Muista vain, että manteleilla on paljon kaloreita, joten muista pitää annoskokosi kurissa – on ehdottomasti mahdollista saada liikaa hyvää.

Mantelit

Mantelit ovat yksi ravinnepitoisimmista pähkinöistä. Ne ovat parhaita ei-maitotuotteiden kalsiumlähteitä, jotka tarjoavat enemmän milligrammaa kalsiumia annosta kohti kuin mikään muu pähkinä, ja niissä on myös runsaasti E-vitamiinia ja proteiinia.

Voit nauttia näistä pähkinöistä raakana maukkaana välipalana tai yrittää paahtaa niitä lämpimäksi herkuksi kylmänä päivänä. Muista vain, että manteleilla on paljon kaloreita, joten muista pitää annoskokosi kurissa – on ehdottomasti mahdollista saada liikaa hyvää.

Lehtikaali

Kirjoita hakukoneeseesi “superruoka”, ja tämä lehtivihreä vihannes on todennäköisesti yksi ensimmäisistä tuloksista.

Kale on yksi parhaista laihtumisen superruokista ja voi täydentää ruokavaliotasi runsaalla A-vitamiinilla, C-vitamiinilla, K-vitamiinilla, kalsiumilla ja mangaanilla hyvin vähän kaloreita.

superruoka
” Sen lisäksi, että tumma suklaa on täynnä makua ja herkullista, se tuo myös melko vaikuttavan joukon terveyshyötyjä pöydälle.”

Vatkaa erä lehtikaali-siruja suolaiseksi välipalaksi tai käytä raakaa lehtikaalia viemällä ravistelut tai salaatit seuraavalle tasolle.

Spirulina

Tätä sinilevää pidetään yhtenä ravitsevimmista peruselintarvikkeista planeetalla. Gramma grammaa kohden, se on enemmän proteiinia kuin punainen liha, sisältää kaikki välttämättömät rasvahapot, joita kehosi tarvitsee, ja tarjoaa myös tonnia antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Spirulinan terveysvaikutuksiin kuuluu mahdollisesti estää plakkien muodostuminen valtimoihin, alentaa verenpainetta ja toimia syöpää torjuvana ruokana.

Spirulina löytyy useimmiten jauhemuodosta ja on laajalti saatavilla verkkokaupoissa ja terveyskaupoissa. Käytä sitä smoothieissa tai ripottele sitä elintarvikkeisiisi ravintosisällön lisäämiseksi.

Acai-marjat

Runsaasti antioksidantteja ja terveyttä edistäviä ominaisuuksia, acai-marja on avainasemassa superruokien määrittelyssä. Nämä marjat sisältävät runsaasti terveellisiä rasvoja, kuitua, B-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia ja fosforia.

Tutkimukset osoittavat, että acai-marjoista löytyvät yhdisteet voivat auttaa parantamaan kognitiivista toimintaa, parantamaan lipidiprofiileja ja ylläpitämään normaalia verensokeritasoa.

Kasvavan suosionsa ansiosta acai-jauhe on laajalti saatavilla terveyskaupoissa ja se voidaan sekoittaa smoothieihin tai käyttää ravitsevan acai-kulhon valmistamiseen.

Kookospähkinät

Kookos- ja kookosöljy sisältävät molemmat runsaasti keskipitkäketjuisia triglyseridejä, eräänlaista hyödyllistä rasvahappoa, joka voi auttaa tukemaan suolistasi terveyttä bakteerien torjunnan, antioksidanttien vuoksi.

Nämä rasvahapot ovat myös helposti sulavia, ne voidaan polttaa polttoaineena pikemminkin kuin varastoida rasvana ja ne voivat tuottaa välitöntä energiaa.

Erityisesti kookosöljyä on pidetty yhtenä parhaista laihtumisruokista ja se voi auttaa pitämään hiukset terveinä ja sileinä ja jopa estämään luukadon.

Muista käyttää neitsyt kookosöljyä, jota ei ole puhdistettu, ja käytä sitä ruoanlaittoon ja leivontaan lisätyn annoksen terveellisiä rasvoja varten.

Pellavansiemenet

Pellavansiemen on täynnä sydämen terveellisiä omega-3-rasvahappoja, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta, parantamaan aivotoimintaa ja jopa suojaamaan syöpää ja diabetesta vastaan.

Nämä siemenet sisältävät myös runsaasti tiamiinia, magnesiumia, fosforia ja mangaania, ja ne sisältävät runsaan määrän proteiinia ja kuitua jokaisessa annoksessa, mikä tekee niistä yhden parhaista ruokavalioista, joita voit syödä.

Voit hyötyä pellavansiemenistä käyttämällä siemeniä kaikessa granolasta kaurahiutaleeseen tai hummukseen tai kuluttamalla pellavansiemenöljyä nestemäisessä tai kapselimuodossa.

Vihreä tee

Vihreä tee on eräänlainen tee, joka on valmistettu Camellia sinensis -kasvin lehdistä, joka on sama kasvi, jota käytetään muun tyyppisen teen, kuten mustan, valkoisen ja oolong-teen, valmistamiseen. Toisin kuin muut teelajikkeet, vihreää teetä käsitellään kuitenkin hyvin vähän, mikä auttaa maksimoimaan sen antioksidanttien ja polyfenolien pitoisuuden.

Tutkimukset osoittavat, että vihreä tee voi auttaa parantamaan aineenvaihduntaa, parantamaan suuhygieniaa, parantamaan insuliiniherkkyyttä ja vähentämään useita sydänsairauksien riskitekijöitä.

Aloita vain aloittamalla pari kupillista päivässä, jotta tämä superruoka sisällytetään hitaasti päivittäiseen rutiiniin. Voit myös valita muita vihreän teen tuotteita, kuten matcha, joka toimittaa väkevän antioksidanttipussin jokaiseen annokseen.

Kurkuma tämä intialainen jumalallinen superruoka ja mauste

Sen lisäksi, että kurkuma tuo eloisan värin curryihin ja astioihin, sen kurkumiinipitoisuuden ansiosta se on myös yhdistetty lukuisiin terveyshyötyihin.

Kurkumiini on kurkuman vaikuttava aine, ja tutkimusten mukaan se voi auttaa torjumaan tulehdusta, vakauttamaan verensokeritasoja ja jopa estämään syöpäsolujen kasvun.

Muista yhdistää kurkuma mustapippuriin, jonka on osoitettu parantavan kurkumiinin imeytymistä jopa 2000 prosenttia. Kurkumaa on saatavana myös kapselimuodossa, mikä on nopea ja kätevä tapa lisätä kurkumiinin kulutusta.

Inkivääri

Inkivääri tunnetaan myös tieteellisellä nimellään, Zingiber officinale, Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva kasvi, jota on kunnioitettu lääkinnällisistä ominaisuuksistaan tuhansien vuosien ajan.

Inkivääri sisältää spesifisen yhdisteen, jota kutsutaan gingeroliksi, jonka uskotaan olevan vastuussa monista terveydellisistä eduistaan. Tutkimukset osoittavat, että inkivääri voi auttaa lievittämään pahoinvointia, vähentämään paaston verensokeritasoa, lisäämään työmuistia ja vähentämään lihaskipua.

Inkivääriä voidaan käyttää tuoreena ja lisätä smoothieihin, salaattikastikkeisiin, kastikkeisiin ja lisukkeisiin. Sitä löytyy myös kuivatuista tai jauhemaisista muodoista, jotka toimivat erityisen hyvin rauhoittavan kupin inkivääriä valmistettaessa.

Tumma suklaa

Sen lisäksi, että tumma suklaa on täynnä makua ja herkullista, se tuo myös melko vaikuttavan joukon terveyshyötyjä pöydälle.

Itse asiassa eräässä Chemical Central Journal -lehdessä julkaistussa analyysissä todettiin, että kaakaojauhe ja tumma suklaa olivat merkittävästi korkeammat antioksidanteissa, flavonoleissa ja polyfenoleissa kuin mikään muu testattu superruoka. Toinen vuonna 2011 tehty tutkimus osoitti myös, että suklaan syöminen viisi kertaa viikossa liittyi 57 prosenttia pienempään sydänsairauksien riskiin.

Varmista, että valitset korkealaatuisen tumman suklaan, jonka kaakaopitoisuus on vähintään 70 prosenttia, jotta saat parhaan mahdollisen räjähdyksen. Muista lisäksi, että suklaan yli laidan yli meneminen voi saada ylimääräiset kalorit kerääntymään nopeasti, joten pidä noin yksi unssi päivässä parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Grapefruit

Greippi on sitrushedelmä, joka on täynnä tärkeitä ravintoaineita. Vain yksi annos sisältää hyvän määrän kuitua sekä välttämättömiä hivenaineita, kuten C-vitamiinia ja A-vitamiinia.

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että greipin lisääminen ruokavalioosi voi olla tehokas tapa lisätä painonpudotusta ja parantaa insuliiniherkkyyttä. Se voi myös auttaa parantamaan sydämen terveyttä ja lisäämään maksan toimintaa asianmukaisen vieroituksen edistämiseksi.

Greippi voidaan leikata kiiloiksi helpoksi ja herkulliseksi välipalaksi. Sitä voidaan käyttää myös salaateissa, smoothieissa ja pääruoissa lisätä sitrushedelmien maku suosikkiruokasi.

Maca jauhe on yksi maailman suosituimpia superruokia, alle on listattu Maca jauheen ravitsemustiedot ja analyysit annosta kohti: 100g

Ravitsemustiedot nutritionvalue.org

Mineraalit
RavinteetAnnosVrk
Kalsiumi, Ca250.00 mg19 %
Rauta, Fe5.00 mg28 %
Kaliumi, K.1625.00 mg35 %
Natriumi, Na0.00 mg0 %

Artikkeli lähde: draxe.com

Muista myös lukea seuraava artikkeli

KUINKA LUONNON YMMÄRTÄMINEN TEKI ATOMIPOMMISTA VÄISTÄMÄTTÖMÄN – FISSIO JA SEN AIKAAN SAAMINEN

2 Replies to “Superruoka – 20 parasta superruokaa ruokavalioon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *