Spread the story

Paleoliittiset ihmiset asuttivat todennäköisesti Ryukyu-saaret tarkoituksella

Muinaisen valtameren muuttoliikkeen, kuten Taiwanin ja Manner-Japanin välisten Ryukyu-saarten, taustalla olevan tahallisuuden asteesta on keskusteltu laajalti. Tutkijat käyttivät satelliittiseurantaa poijuja simuloimaan muinaisia itsepäisiä ajajia ja totesivat, että valtava enemmistö ei onnistunut suorittamaan kiistanalaista ylitystä. He päättelivät, että paleoliittisten ihmisten 35 000 – 30 000 vuotta sitten on siis pitänyt tehdä matka ei sattumalta, vaan valinnalla.

Ihmismuutto viimeisen 50000 vuoden aikana on olennainen osa ihmiskunnan historiaa. Yksi tarina, joka kiehtoo monia, on tapoja, joilla muinaisten ihmisten on täytynyt ylittää erilliset maamassat. Tokion yliopiston yliopistomuseon professori Yosuke Kaifu ja hänen tiiminsä tutkivat tätä aihetta, erityisesti ylitystä, jonka tiedetään tapahtuneen 35 000-30 000 vuotta sitten Taiwanista Ryukyu-saarille, mukaan lukien Okinawa, Lounais-Japanissa.

“On tehty monia tutkimuksia paleoliittisista siirtolaisista Australiaan ja sen lähialueille, ja usein on keskusteltu siitä, olivatko nämä matkat vahingossa vai tahallisia”, Kaifu kertoi. “Tutkimuksessamme tarkastellaan erityisesti muuttoliikettä Ryukyu-saarille, koska se ei ole vain historiallisesti merkittävä, vaan siihen on myös erittäin vaikea päästä. Kohde näkyy Taiwanin rannikkovuoren huipulta, mutta ei rannikosta. . Lisäksi se sijaitsee Kuroshion vastakkaisella puolella, joka on yksi maailman voimakkaimmista virtauksista. Jos he ylittivät tämän meren tarkoituksellisesti, sen on täytynyt olla rohkea etsintä. “

Tätä matkan tarkoituksellisuutta koskevaa kysymystä ei voida ratkaista yhtä suoraviivaisesti kuin luulisi. Kuroshion vaikutukset ajautuviin veneisiin on mitattava, jotta voidaan tutkia matkan sattuman todennäköisyyttä. Tätä varten Kaifu ja hänen tiiminsä käyttivät 138 satelliittiseurantaa poijua jäljittämään tälle matkalle jääneen mahdollisen ajurin polun.

“Tulokset olivat selkeämpiä kuin olisin odottanut”, Kaifu sanoi. “Vain neljä poijusta oli 20 kilometrin päässä mistä tahansa Ryukyu-saaresta, ja kaikki nämä johtuivat epäsuotuisista sääolosuhteista. Jos olisit muinainen merenkulkija, on hyvin epätodennäköistä, että olisit lähtenyt mihin tahansa matkalle sellaisilla myrsky horisontissa. Tämä kertoo meille, että Kuroshio ohjaa ajolennot poispäin Ryukyu-saarten sijaan kohti kohti; toisin sanoen kyseisellä alueella on oltava ollut aktiivinen navigointi. “

Saatat ihmetellä, kuinka voimme olla niin varmoja, että nykyinen virta on sama nyt kuin yli 30000 vuotta sitten. Mutta olemassa olevat todisteet, mukaan lukien geologiset tiedot, kertovat tutkijoille, että virtaukset alueella ovat olleet vakaa ainakin viimeisten 100 000 vuoden ajan. Tutkijoiden luottamuksesta siihen, että paleoliittiset matkanjärjestäjät eivät uskalla kohdata myrskyisiä olosuhteita, jotka voisivat muuten selittää mahdolliset muuttoliikkeet, aikaisemmat tutkimukset viittaavat siihen, että nämä matkanjärjestäjät olivat ryhmiä, mukaan lukien perheet, joiden nykyiset analogit eivät ota tällaisia ​​riskejä.

“Alussa minulla ei ollut aavistustakaan kuinka osoittaa meren ylitysten tarkoituksellisuutta, mutta minulla oli onni tavata Taiwanissa toimivat kirjoittajat, Kuroshion johtavat viranomaiset, ja törmäsin ajatukseen seurantapoijojen käytöstä, “sanoi Kaifu. “Tuloksemme viittaavat nyt siihen, että paleoliittisen muuttoliikkeen ajelehypoteesi on melkein mahdotonta. Uskon, että onnistuimme esittämään vahvan perustelun siitä, että kyseiset muinaiset populaatiot eivät olleet sattumanmatkustajia, vaan tutkijoita.”

Artikkeli lähde: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201203113254.htm

Muista myös lukea seuraava artikkeli

KOKEELLINEN ALZHEIMERIN TAUDIN HOITO VOI AUTTAA TORJUMAAN ANTIBIOOTEILLE VASTUSTUSKYKYISIÄ BAKTEEREJA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *