Spread the story

Vihreää teetä pidetään yhtenä terveellisimmistä juomista planeetalla.

Se on täynnä antioksidantteja, joilla on monia terveysvaikutuksia, kuten:

  • parantunut aivotoiminta
  • rasvan menetys
  • suojaavat syöpää vastaan
  • vähentää sydänsairauksien riskiä

Potentiaalisia terveysvaikutuksia voi olla vielä enemmän.

Tässä on 10 vihreän teen mahdollista terveysvaikutusta.

Vihreän teen terveyshyödyt tulevat suurilta osin siitä sisältävistä terveellisistä bioaktiivisia yhdisteitä

Vihreä tee on enemmän kuin vain kosteuttava juoma.

Vihreän teen kasvi sisältää useita terveellisiä yhdisteitä, jotka tekevät siitä lopullisen juoman.

Tee sisältää runsaasti polyfenoleja, jotka ovat luonnollisia yhdisteitä, joilla on terveydellisiä etuja, kuten tulehduksen vähentäminen ja syövän torjunta.

Vihreä tee sisältää katekiiniä nimeltä epigallokatekiini-3-gallaatti (EGCG). Katekiinit ovat luonnollisia antioksidantteja, jotka auttavat estämään soluvaurioita ja tarjoavat muita etuja.

Nämä aineet voivat vähentää vapaiden radikaalien muodostumista kehossa ja suojata soluja ja molekyylejä vaurioilta. Näillä vapailla radikaaleilla on merkitys ikääntymisessä ja monenlaisissa sairauksissa.

EGCG on yksi vihreän teen voimakkaimmista yhdisteistä. Tutkimus on testannut sen kykyä auttaa erilaisten sairauksien hoidossa. Se näyttää olevan yksi tärkeimmistä yhdisteistä, joka antaa vihreälle teelle sen lääkinnälliset ominaisuudet.

Vihreässä teessä on myös pieniä määriä mineraaleja, jotka voivat hyödyttää terveyttäsi.

Yritä valita korkealaatuisempi vihreän teen merkki, koska jotkut huonolaatuisemmat tuotemerkit voivat sisältää liikaa fluoridia.

Tästä huolimatta, vaikka valitsisitkin huonolaatuisemman tuotemerkin, edut ovat kuitenkin suuremmat kuin mahdolliset riskit.

Vihreän teen terveyshyödyt
” Tutkimuksessa on yhdistetty vihreän teen yhdisteitä vähentyneeseen syöpäriskiin, mukaan lukien seuraavat tutkimukset ”

Voi parantaa aivotoimintaa

Vihreä tee tekee muutakin kuin vain pitää sinut valppaana, se voi myös auttaa parantamaan aivotoimintaa.

Tärkein vaikuttava aine on kofeiini, joka on tunnettu piriste.

Se ei sisällä yhtä paljon kuin kahvia, mutta tarpeeksi tuottaakseen vastauksen aiheuttamatta järkyttäviä vaikutuksia, jotka liittyvät liiallisen kofeiinin ottamiseen.

Kofeiini vaikuttaa aivoihin estämällä adenosiiniksi kutsutun estävän välittäjäaineen. Tällä tavoin se lisää hermosolujen laukausta ja välittäjäaineiden, kuten dopamiinin ja noradrenaliinin, pitoisuutta.

Tutkimus on jatkuvasti osoittanut, että kofeiini voi parantaa aivotoiminnan eri puolia, mukaan lukien mieliala, valppaus, reaktioaika ja muistia.

Kofeiini ei kuitenkaan ole ainoa vihreän teen aivoja lisäävä yhdiste. Se sisältää myös aminohappoa L-teaniini, joka voi ylittää veri-aivoesteen.

L-teaniini lisää estävän hermovälittäjäaineen GABA: n aktiivisuutta, jolla on ahdistusta estäviä vaikutuksia. Se lisää myös dopamiinia ja alfa-aaltojen tuotantoa aivoissa.

Tutkimukset osoittavat, että kofeiinilla ja L-teaniinilla voi olla synergistisiä vaikutuksia. Tämä tarkoittaa, että näiden kahden yhdistelmällä voi olla erityisen voimakkaita vaikutuksia aivotoiminnan parantamisessa.

L-teaniiinin ja pienen kofeiiniannoksen takia vihreä tee voi antaa sinulle paljon lempeämmän ja erilaisen buzzin kuin kahvi.

Monet ihmiset kertovat, että heillä on vakaampi energia ja paljon tuottavampi kun he juovat vihreää teetä verrattuna kahviin.

Vihreän teen terveyshyödyt jotka tulevat teen lehdistä tunnetusti lisäävät rasvanpolttoa

Jos katsot ainesosaluetteloa rasvaa polttavasta lisäaineesta, on todennäköistä, että vihreää teetä on siellä.

Tämä johtuu siitä, että tutkimusten mukaan vihreä tee voi lisätä rasvanpolttoa ja lisätä aineenvaihduntaa.

Yhdessä tutkimuksessa, johon osallistui 10 terveellistä miestä, vihreän teen uutteen ottaminen lisäsi poltettujen kaloreiden määrää 4%. Toisessa, johon osallistui 12 terveellistä miestä, vihreän teen uute kasvatti rasvan hapettumista 17% verrattuna lumelääkettä käyttäviin (13 Trusted Source,

Jotkut vihreää teetä koskevat tutkimukset eivät kuitenkaan osoita aineenvaihdunnan lisääntymistä, joten vaikutukset voivat riippua yksilöstä ja tutkimuksen perustamisesta.

Kofeiini voi myös parantaa fyysistä suorituskykyä mobilisoimalla rasvakudoksia rasvakudoksesta ja asettamalla ne käytettäväksi energian a.

Kahdessa erillisessä tarkastelututkimuksessa raportoitiin, että kofeiini voi lisätä fyysistä suorituskykyä noin 11–12%.

Antioksidantit voivat vähentää joidenkin syöpien riskiä

Syöpä johtuu solujen hallitsemattomasta kasvusta. Se on yksi maailman johtavista kuolinsyistä.Tutkimukset ovat osoittaneet, että oksidatiiviset vauriot voivat johtaa krooniseen tulehdukseen, joka voi johtaa kroonisiin sairauksiin, mukaan lukien syövät. Antioksidantit voivat auttaa suojautumaan oksidatiivisilta vaurioilta.

Vihreä tee on erinomainen voimakkaiden antioksidanttien lähde.

Tutkimuksessa on yhdistetty vihreän teen yhdisteitä vähentyneeseen syöpäriskiin, mukaan lukien seuraavat tutkimukset:

Rintasyöpä. Kattavassa katsauksessa havainnointitutkimuksista havaittiin, että eniten vihreää teetä juovilla naisilla oli noin 20–30% pienempi riski sairastua rintasyöpään, joka on yksi yleisimmistä naisten syöpätapauksista.
Eturauhassyöpä. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että vihreää teetä juovilla miehillä oli pienempi riski etenevään eturauhassyöpään.
Peräsuolen syöpä. 29 tutkimuksen analyysi osoitti, että vihreää teetä juovat olivat noin 42% vähemmän todennäköisiä kolorektaalisyövän kehittymisessä.

Monet havainnointitutkimukset osoittavat, että vihreän teen juovat eivät todennäköisesti kehitä useita syöpätyyppejä, mutta näiden vaikutusten vahvistamiseksi tarvitaan enemmän korkealaatuista tutkimusta.

Saadaksesi mahdollisimman paljon terveydellisiä hyötyjä, vältä maidon lisäämistä teeseesi. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että se voi vähentää antioksidanttiarvoa joissakin teissä.

Vihreän teen terveyshyödyt ovat voimakkaat tee suojaa aivoja ikääntymiseltä

Paitsi että vihreä tee voi parantaa aivotoimintaa lyhyellä aikavälillä, se voi myös suojata aivojasi ikääntyessäsi.

Alzheimerin tauti on yleinen neurodegeneratiivinen sairaus ja yleisin dementian syy vanhemmilla aikuisilla.

Parkinsonin tauti on toinen yleinen neurodegeneratiivinen sairaus, johon liittyy dopamiinia tuottavien neuronien kuolema aivoissa.

Useat tutkimukset osoittavat, että vihreässä teessä olevilla katekiiniyhdisteillä voi olla erilaisia suojaavia vaikutuksia koeputkien ja eläinmallien hermosoluihin, mikä saattaa alentaa dementian riskiä.

Voi vähentää pahanhajuista hengitystä

Vihreän teen katekiineilla on myös hyötyä suun terveydelle.

Koeputkitutkimukset viittaavat siihen, että katekiinit voivat tukahduttaa bakteerien kasvun, mikä saattaa alentaa infektioiden riskiä.

Streptococcus mutans on suussa yleinen bakteeri. Se aiheuttaa plakin muodostumista ja on johtava onteloiden ja hampaiden hajoamisen tekijä.

Tutkimukset osoittavat, että vihreässä teessä olevat katekiinit voivat estää suun bakteerien kasvua laboratoriossa, mutta mikään näyttö ei osoita, että vihreän teen juomisella olisi samanlaisia vaikutuksia.

On kuitenkin joitain todisteita siitä, että vihreä tee voi vähentää pahanhajuista hengitystä.

Vihreän teen terveyshyödyt auttavat estämään tyypin 2 diabetesta

Tyypin 2 diabeteksen määrät ovat kasvaneet viime vuosikymmeninä. Tila vaikuttaa nyt noin yhteen kymmenestä amerikkalaisesta.

Tyypin 2 diabetekseen liittyy kohonnut verensokeritaso, joka voi johtua insuliiniresistenssistä tai kyvyttömyydestä tuottaa insuliinia.

Tutkimukset osoittavat, että vihreä tee voi parantaa insuliiniherkkyyttä ja vähentää verensokeritasoja.

Eräässä japanilaisilla yksilöillä tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että niillä, jotka joivat eniten vihreää teetä, oli noin 42% pienempi riski tyypin 2 diabeteksesta.

Seitsemän tutkimuksen mukaan, johon osallistui yhteensä 286701 henkilöä, teejuomareilla oli 18% pienempi diabeteksen riski.

Vihreän teen terveyshyödyt jotka tulevat antioksidanteista voi auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja

Sydän- ja verisuonisairaudet, mukaan lukien sydänsairaudet ja aivohalvaus, ovat maailman johtavia kuolinsyitä.

Tutkimukset osoittavat, että vihreä tee voi parantaa joitain näiden tautien tärkeimpiä riskitekijöitä, mukaan lukien kokonaiskolesterolin ja LDL (huonon) kolesterolin tason parantamiseen.

Vihreä tee lisää myös veren antioksidanttikapasiteettia, joka suojaa LDL-hiukkasia hapettumiselta, joka on yksi osa polkua kohti sydänsairauksien.

Ottaen huomioon suotuisat vaikutukset riskitekijöihin, ei voi olla yllättävää, että vihreää teetä juovilla ihmisillä on jopa 31% pienempi riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin.

Voi auttaa laihtumaan

Koska vihreä tee voi lisätä aineenvaihduntaa lyhyellä aikavälillä, on järkevää, että se voi auttaa sinua laihtua.

Useat tutkimukset osoittavat, että vihreä tee voi auttaa vähentämään kehon rasvaa, erityisesti vatsan alueelta.

Yksi näistä tutkimuksista oli 12 viikon satunnaistettu kontrolloitu tutkimus, johon osallistui 240 liikalihavuutta.

Tässä tutkimuksessa vihreän teen ryhmässä olevilla henkilöillä oli merkittävä lasku ruumiinrasvaprosentissa, ruumiinpainossa, vyötärön ympärysmitassa ja vatsarasvassa verrattuna kontrolliryhmän.

Jotkut tutkimukset eivät kuitenkaan osoita painonpudotuksen tilastollisesti merkitsevää kasvua vihreällä teellä, joten tutkijoiden on suoritettava lisätutkimuksia tämän vaikutuksen vahvistamiseksi.

Voi auttaa sinua elämään pidempään

Ottaen huomioon, että jotkut vihreän teen yhdisteet voivat auttaa suojaamaan syöpää ja sydänsairauksia vastaan, on järkevää, että se voi auttaa sinua elämään pidempään.

Yhdessä tutkimuksessa tutkijat tutkivat 40530 japanilaista aikuista 11 vuoden aikana. Ne, jotka joivat eniten vihreää teetä – 5 tai enemmän kuppia päivässä – kuolivat huomattavasti vähemmän todennäköisesti tutkimusjakson aikana:.

  • Kaikkien syiden kuolema: naisilla 23%, miehillä 12% pienempi
  • Kuolema sydänsairauksiin: 31% pienempi naisilla, 22% pienempi miehillä
  • Kuolema aivohalvauksesta: naisilla 42% pienempi, miehillä 35% pienempi

Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 14001 vanhempaa japanilaista henkilöä, havaittiin, että eniten vihreää teetä joivat ihmiset kuolivat 76% vähemmän kuuden vuoden tutkimusjakson aikana.

Artikkeli lähde: .healthline.com

Muista myös lukea seuraava artikkeli

MUISTAPIPPURIN TERVEYSHYÖDYT TERVEYDEN TUEKSI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *