Kokeellinen Alzheimerin taudin hoito voi auttaa torjumaan antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja

Bakteerit – Lääketiede toimii monin eri tavoin, mikä tarkoittaa, että yhtä yhdistettä voidaan käyttää useiden erilaisten sairauksien hoitoon, jos näiden sairauksien mekanismit sattuu kohdentumaan joissakin kohdissa.

Queenslandin yliopiston, Melbournen yliopiston ja Griffithin yliopiston tutkijat ovat nyt havainneet, että kokeellinen Alzheimerin taudin lääke PBT2 häiritsee ja tappaa tehokkaasti luokan antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja.

Bakteerit, joista puhumme, ovat gramnegatiiviset bakteerit, joiden tiedetään aiheuttavan erilaisia sairauksia, kuten keuhkokuume, verenkierron infektiot ja aivokalvontulehdus. Viime vuosina jotkut tämän luokan bakteerit saivat superbugien nimen, koska ne ovat erittäin vastustuskykyisiä nykyisille antibiooteillemme.

Tämä tarkoittaa, että joitain näistä infektioista on uskomattoman vaikea parantaa ja ne voivat aiheuttaa valtavan riskin maailman väestölle. Tutkijat etsivät vaihtoehtoisia hoitomuotoja, jotka eivät perustu antibiooteihin, ja PBT2 voi häiritä näiden bakteerien sisällä olevia metalleja, mikä tekee niistä alttiimpia antibiooteille.

PBT2 on metallikuljetuslääke, jota testataan parhaillaan Alzheimerin taudin hoitoon. Tutkimukset osoittavat, että se on turvallista käyttää ihmisillä. Tutkijat yhdistivät sen antibiootti polymyksiinin kanssa polymyksiiniresistenttien bakteerien hoitamiseksi ja havaitsivat, että tämä yhdistelmä oli erittäin tehokas tartuntatautien hoidossa.

Eläintutkimukset osoittivat, että polymyksiinin ja PBT2: n yhdistelmä tappaa polymyksiinille resistentit bakteerit erittäin tehokkaasti, puhdistamalla infektion, jota muuten olisi erittäin vaikea parantaa. Tämä lähestymistapa tarjoaa toivoa, että antibioottiresistenssi voidaan voittaa jo käytettävissä olevilla keinoilla.

Tutkijat alkoivat jo testata polymyksiinin ja PBT2: n yhdistelmää, ja se on jo osoittautunut tehokkaaksi petrimaljan ulkopuolella. Apulaisprofessori Christopher McDevitt, yksi tutkimuksen tekijöistä, sanoi: ”Eläintutkimukset osoittavat, että polymyksiinin ja PBT2: n yhdistelmä tappaa polymyksiinille resistentit bakteerit, mikä poistaa kaikki infektiot. Toivottavasti ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa ihmiset pääsevät tämäntyyppiseen hoitoon klinikalla. “

Antibioottiresistenssi on yksi suurimmista terveysongelmista maailmassa. Emme voi käyttää vain vahvempia ja vahvempia antibiootteja. Lopulta aiomme loppua vaihtoehdoista, ja joistakin aiemmin parantuneista infektioista tulee hyvin vaikea hoitaa. Toivottavasti tämänkaltaiset edistysaskeleet työntävät meidät oikeaan suuntaan ja antibioottiresistenssi on menneisyydessä pian. Jos näin ei tapahdu, vuoteen 2050 mennessä antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit aiheuttavat todennäköisesti yli 10 miljoonaa kuolemaa vuodessa.

Artikkeli lähde: https://www.technology.org/2020/12/01/experimental-alzheimers-disease-treatment-could-help-fight-antibiotic-resistant-bacteria/

Muista myös lukea seuraava artikkeli

KURKUMIININ TERVEYSHYÖDYT VAILLA VERTAA

You may also like...

2 Responses

  1. December 5, 2020

    […] KOKEELLINEN ALZHEIMERIN TAUDIN HOITO VOI AUTTAA TORJUMAAN ANTIBIOOTEILLE VASTUSTUSKYKYISIÄ BAKTEERE… […]

  2. December 6, 2020

    […] KOKEELLINEN ALZHEIMERIN TAUDIN HOITO VOI AUTTAA TORJUMAAN ANTIBIOOTEILLE VASTUSTUSKYKYISIÄ BAKTEERE… […]