Spread the story

Valkosipulin terveyshyödyt jotka auttavat monien sairauksien hoidossa – Valkosipuli ei siis ole vain herkullinen aromaattinen, jota käytetään ruoanlaitossa, mutta se voi myös parantaa terveyttäsi. Kiinalaiset, egyptiläiset, babylonialaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset ovat käyttäneet valkosipulia lääkkeenä tuhansia vuosia. Lue lisää saadaksesi lisätietoja valkosipulin väitetyistä eduista.

Mikä on valkosipuli?

Valkosipulilla on suuri rikkipitoisten yhdisteiden pitoisuus. Tiosulfinaatit, jotka sisältävät allisiinin, ovat valkosipulin tärkeimmät aktiiviset komponentit. Se sisältää myös:

  • Suuri määrä saponiineja, fosforia, kaliumia, rikkiä ja sinkkiä
  • Kohtalainen seleenipitoisuus sekä A- ja C-vitamiinit
  • Alhainen kalsium-, magnesium-, natrium-, rauta-, mangaani- ja B-vitamiinipitoisuus

Mitkä ovat valkosipulin terveyshyödyt? – Valkosipulin väitetyt terveysedut

Vaikka valkosipulista on vankka määrä pienimuotoista, heikkolaatuista tutkimusta, asianmukaisia kliinisiä tutkimuksia puuttuu. Siksi suurinta osaa valkosipulin väitetyistä terveysetuista ei ole osoitettu.

Mahdollisesti tehokas:


1) Valtimoiden kovettuminen (ateroskleroosi)


Sydänsairauksiin liittyy korkea kolesteroli, korkea verenpaine, lisääntynyt verihiutaleiden aggregaatio ja verisuonien kovettuminen. Verihiutaleet pysäyttävät verenvuodon hyytymällä verisuonivammoja. Verihiutaleiden aggregaatio johtaa kuitenkin myös verihyytymiin, jotka lisäävät sydänsairauksien riskiä.

Valkosipulin terveyshyödyt

” Jotkut tutkimukset osoittavat, että tietyt ihmisryhmät, jotka syövät enemmän valkosipulia, eivät todennäköisesti kehitä tiettyjä syöpiä.”

Rajalliset todisteet viittaavat siihen, että valkosipuli voi alentaa kolesterolia, alentaa verenpainetta, rentouttaa kovettuneita verisuonia ja estää verihiutaleiden aggregaation sydänsairauksia sairastavilla potilailla. Tämä on epävarmaa ja tarvitaan laajamittaisia tutkimuksia [1, 3].

Ikääntyneessä valkosipuliuutteessa oleva S-allyylikysteiini estää kolesterolin tuotantoon osallistuvia entsyymejä. Valkosipuliuute lisää myös typpioksidin tuotantoa ja toimintaa, mikä rentouttaa verisuonia ja alentaa verenpainetta.

Valkosipuli estää myös verihiutaleita sitoutumasta proteiineihin (fibrinogeeni), jotka muodostavat verihyytymiä ja lisäävät yhdisteitä (cAMP), jotka estävät verihiutaleiden muodostumista.

2) Verensokerin hallinta diabeteksessa


Diabetes johtuu genetiikasta, liikalihavuudesta, korkeasta kolesterolista, verenpaineesta tai verensokerista. Insuliiniresistenssi esiintyy, kun elimistö ei enää reagoi insuliiniin, mikä johtaa kohonneeseen verensokeritasoon ja korkeaan diabeteksen kehittymisen riskiin.

Joidenkin tutkijoiden mukaan valkosipuli saattaa vähentää insuliiniresistenssiä, verensokeria ja kolesterolitasoja diabetesta sairastavilla potilailla. Jotkut kliiniset tutkimukset viittaavat siihen, että valkosipuli saattaa hieman alentaa ennen ateriaa verensokeritasoa, varsinkin jos sitä käytetään vähintään 3 kuukauden ajan diabetesta sairastavilla. Tarvitaan lisää tutkimusta.

Valkosipuli alensi verensokeritasoa rotilla vähentämällä entsyymien (fosfataasien ja aminotransferaasien) aktiivisuutta, jotka ovat mukana glukoosin kuljettamisessa maksassa, sokerissa, joka on kehon tärkein energialähde.

Valkosipuli voi myös vähentää insuliiniresistenssiä estämällä lääkkeitä hajottavaa entsyymiä (CYP2E1), mikä lopulta häiritsee insuliinin toimintaa lisäämällä oksidatiivista stressin.

3) Korkeat verirasvat (hyperlipidemia)


Rajoitettujen tutkimusten mukaan valkosipuli alentaa kokonais- ja matalatiheyksistä lipoproteiinikolesterolia (LDL) estämällä kolesterolisynteesiä maksassa ihmisillä ja eläimillä tehdyissä tutkimuksissa.

Valkosipuli alensi kolesterolia deaktivoimalla kolesterolia tuottavia entsyymejä 70 diabetesta sairastavalla potilaalla.

Todisteet valkosipulin kolesterolia alentavasta vaikutuksesta ovat kuitenkin ristiriitaisia. NIH: n mukaan, vaikka valkosipuli alentaisi veren kolesterolia, “vaikutus on pieni ja matalatiheyksinen lipoproteiini (LDL) -kolesteroli (niin kutsuttu” huono “kolesteroli, joka liittyy lisääntyneeseen sydänsairauksien riskiin) ei välttämättä vähene kaikki.”

4) Valkosipuli terveyshyödyt voivat auttaa korkeassa verenpaineessa


Valkosipuli vähentää verenpainetta potilailla, joilla on korkea verenpaine (hypertensio). Vanhentunut valkosipuliuute vähentää verenpainetta lisäämällä kalsiumia ja vähentämällä C-reaktiivisten proteiinien määrää, jotka aiheuttavat tulehdusta ja kohonnutta verenpainetta.

Rikkipuutoksella voi toisaalta olla merkitystä verenpainetaudissa. Allisiini on valkosipulin rikkiyhdiste, joka alentaa verenpainetta lisäämällä rikkivetypitoisuuksia. Rikkivety rentouttaa verisuonia (typpioksidin kautta) ja estää verisuonten supistumista (endoteliini-1: n kautta)

5) Tietyt hiiva-infektiot


Pienet kliiniset tutkimukset viittaavat siihen, että geeliä valkosipulilla (joka sisältää 0,6% ajoeenia) kahdesti päivässä voi parantaa seuraavia hiiva-infektioita viikon kuluessa.

  • Silsa (Tinea corporis)
  • Jock kutina (Tinea cruris)
  • Urheilijan jalka (Tinea pedis)

6) punkkien torjunta


Valkosipuli näyttää olevan lupaava hyönteiskarkotin, mutta kuinka hyvin se toimii verrattuna tavanomaisiin synteettisiin karkotteisiin, ei vielä tunneta. Eräässä tutkimuksessa ihmisillä, jotka söivät paljon valkosipulia (1200 mg päivässä) 8 viikon aikana, näytti olevan vähemmän punkkien puremia kuin lumelääkkeellä.

7) Eturauhassyövän ehkäisy


Tuloksia ruokavalion valkosipulin saannin vaikutuksista eturauhassyövän ehkäisyyn on vaihdeltu.

Kiinalaisilla miehillä on ehdotettu yhteyttä korkeamman valkosipulin saannin (yli 2 grammaa / päivä) ja pienemmän eturauhassyövän riskin välillä. Varhaiset kliiniset tutkimukset viittaavat myös siihen, että valkosipulilisät voivat auttaa estämään eturauhassyöpään.

S-allyylikysteiini ja SAMC estävät eturauhassyöpäsolujen kasvua aktivoimalla uudelleen E-kadheriinin, molekyylin, joka estää kasvaimen invaasion, syöpäpotilailla. Matalaan E-kadheriinipitoisuuteen liittyy suuri määrä kasvaimia ja huono ennuste eturauhassyöpä potilailla.

Vaikka luokitus on mahdollisesti tehokas eturauhassyövän ehkäisyyn olemassa olevan näytön perusteella, tarvitaan suurempia kliinisiä tutkimuksia.

8) Syöpä


Kansallisen täydentävän ja integroivan terveyden keskuksen (NIH) mukaan

Jotkut tutkimukset osoittavat, että tietyt ihmisryhmät, jotka syövät enemmän valkosipulia, eivät todennäköisesti kehitä tiettyjä syöpiä, kuten vatsa- ja paksusuolisyöpiä. Ravintolisien muodossa olevan valkosipulin ei kuitenkaan ole osoitettu vähentävän näiden syöpien riskiä. National Cancer Institute tunnustaa valkosipulin yhdeksi monista vihanneksista, joilla on mahdollisia syöpälääkkeitä, mutta ei suosittele valkosipulin ravintolisien käyttöä syövän ehkäisyyn. “

S-allyylimerikaptokysteiinin (SAMC), valkosipulin rikkiyhdisteen, oletettiin vaikuttavan syöpäsoluihin solupohjaisissa tutkimuksissa. Tutkijoiden mukaan SAMC näyttää sitoutuvan solujen lisääntymiseen osallistuvaan proteiiniin (tubuliini), aktivoimalla proteiineja (JNK1 ja kaspaasi-3), jotka teoriassa aiheuttavat kasvainsolukuoleman.

Suurin osa kliinisistä tutkimuksista ei kuitenkaan ole osoittanut tehokkuutta.

9) Rintasyöpä


Valkosipulin diallyylidisulfidi näytti estävän rintakasvainten kasvua. Sen oletettiin edistävän kasvainsolujen kuolemaa ja estävän kasvaimen kasvua (Bcl-2-proteiinien ja kaspaasientsyymin kautta) rotilla.

Ihmistutkimuksissa valkosipulin ottaminen suun kautta ei kuitenkaan vähentänyt rintasyövän kehittymisen riskiä.

10) Keuhkosyöpä


Diallyylitrisulfidin uskottiin toimivan yhdessä kemoterapialääkkeen sisplatiinin kanssa estämään keuhkokasvaimen kasvua hiirissä. Diallyylitrisulfidilla aktivoidut reitit, jotka aiheuttavat kasvainsolukuoleman ja estävät kasvainsolujen kasvua (p53, Bcl-2, JNK, p38 ja kaspaasi).

Mutta ihmisillä valkosipulin ottaminen ei edistänyt keuhkosyövän ehkäisyä.

11) Mahasyöpä


Tutkijat olettivat, että valkosipulin S-allyylimerikaptokysteiini (SAMC) voi estää rotan mahakasvainten kasvun. He väittivät, että SAMC kasvatti solusolukuoleman aktivoimalla kaspaasi- ja proteiinikinaasientsyymit (MAPK ja PI3K / Akt.

Luotettavin todiste ihmisillä tehdyistä tutkimuksista ei kuitenkaan löytänyt yhteyttä valkosipulin saannin ja mahasyövän ehkäisyn välillä.

12) Muut infektiot


Valkosipulilla on antimikrobinen vaikutus bakteereihin, hiivaan, sieniin, loisiin ja viruksiin. Valkosipulin allisiini- ja rikkipitoiset yhdisteet estävät mikrobien DNA-, RNA- ja proteiinituotantoa.

13) Candida-hiiva-infektiot


Petri-lautasen tutkimuksissa tuore valkosipuliuute esti Candida-kasvua, yleisin hiiva-infektiotyyppi. Valkosipulissa oleva allisiini estää kandidan kasvua tuhoamalla hiivan ulkopinnalla olevat rasvat. Emme voi tehdä johtopäätöksiä solupohjaisista tutkimuksista; sekä eläimillä että ihmisillä tehdyt tutkimukset puuttuvat tämän väitetyn terveyshyödyn tukemiseksi.

Valkosipulilla on antibakteerisia vaikutuksia hammasplakkibakteereihin, jotka aiheuttavat hampaiden rappeutumista, jos niitä ei käsitellä. Tutkijat ajattelevat, että valkosipuli voi auttaa myös suun infektioissa, kuten parodontiitissa, suuhun ja kipeässä suussa hammasproteeseista. Jotkut tutkijat uskovat, että sitä tulisi tutkia yhdessä antibioottien kanssa.

Valkosipulin sisältämän allisiinin oletetaan vahingoittavan bakteereja estämällä rikkiä sisältäviä entsyymejä, joita bakteerit tarvitsevat selviytymiseen.

14) Aivosyöpä


Diallyylitrisulfidi, rikkipitoinen yhdiste valkosipulissa, pienentää aivokasvainten kokoa hiirissä estämällä entsyymin histonideasetylaasia (HDAC), joka aiheuttaa kasvainsolujen kuoleman.

15) Loisten aiheuttamat suolistoinfektiot


Valkosipulin terveyshyödyt erilaisissa solujen toiminnoissa parantavasti – Jotkut tutkijat uskovat, että valkosipulilla on potentiaalia auttaa loisuolen infektioissa, kuten giardiaasi ja lapamatoinfektiot, rotilla tehtyjen tutkimusten perusteella.

Valkosipulissa oleva allisiini häiritsee loisten liikkuvuutta, ruoan imeytymistä ja lisääntymistä estämällä loisten rasvasynteesiä. Valkosipuli edistää myös immuunijärjestelmän toimintaa ja vahvistaa kehon puolustusmekanismia loisinfektioita vastaan stimuloimalla valkosoluja.

Valkosipuli, raaka ravitsemustiedot ja analyysi annosta kohti: 100g

Ravitsemustiedot nutritionvalue.org

Vitamiinit
Ravinteet AnnosVrk
Koliini23.2 mg
Folaatti, DFE3.00 mcg1 %
Folaatti, ruoka3.00 mcg
Foolihappo0.00 mcg
Niasiini0.700 mg4 %
Pantoteenihappo0.596 mg12 %
Riboflaviini0.110 mg8 %
Tiamiini0.200 mg17 %
A-vitamiini9.00 IU0 %
A-vitamiini, RAE0.00 mcg
Karoteeni, alfa0.00 mcg
Karoteeni, beeta5.00 mcg
Kryptoksantiini, beeta0.00 mcg
Luteiini + zeaksantiini16.00 mcg
Lykopeeni0.00 mcg
B12-vitamiini0.00 mcg0 %
Lisätty B12-vitamiinia0.00 mcg
B6-vitamiini1.235 mg95 %
C-vitamiini31.2 mg35 %
D-vitamiini0.00 mcg0 %
E-vitamiini (alfatokoferoli)0.08 mg0 %
 E-vitamiini, lisätty0.00 mg
Tokoferoli, alfa0.08 mg
K-vitamiini1.7 mcg1 %
Mineraalit
Ravinteet AnnosVrk
Kalsiumi, Ca181.00 mg14 %
Kupari, Cu0.299 mg33 %
Rauta, Fe1.70 mg9 %
Magnesium, Mg25.00 mg6 %
Mangaani, mn1.672 mg73 %
Fosfori, P153.00 mg22 %
Kalium, K.401.00 mg9 %
Seleeni, Se14.2 mcg26 %
Natriumi, Na17.00 mg1 %
Sinkki, Zn1.16 mg11 %

Artikkeli lähde: selfhacked.com

Muista mmyös lukea seuraava artikkeli

KAIKKI MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ KANANMUNISTA

One Reply to “15 väitetyt valkosipulin terveyshyödyt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *